Vujity Tvrtko nem akármilyen választ adott a Viszkis őt megalázó nyilatkozatára

Egyre dagad a botrány és a nyilatkozatháború.

Nemrég Vujity Tvtrko, és a Viszkis egy interjúban akasztotta össze a bajszát egymással.

Az egész az ATV egyik műsorának felvételén kezdődött, ahol Tvrtko nem a szokásos sablonkérdéseket tette fel.

Olyan volt, mintha kötekedne vele, és kiderült, így tett már más róla készült interjúk kapcsán is.

Ezt a Viszkis, azaz Ambrus Attila zokon vette.

Ambrus ezután egy senkinek nevezte Tvrtkot. A tévés most elegáns válasszal ütötte ki a nyeregből a vagdalkozó Viszkist. Ezt írta a Facebook-oldalán:

"Tegnap interjút készítettem, készítettünk a most moziba kerülő “Viszkis” című film főszereplőjével és címszereplőjével. A beszélgetés során olyan kérdések iránt is érdelkődtem, amelyek azt feszegették, hogy mi kell ahhoz, hogy egy sokszoros, fegyveres bankrablóból igazi sztár, celebműsorok, utazósműsorok, könyvek és most már film főszereplője is legyen, hogy autogramot osztogasson, közös képeken pózoljon rajongóival. Ez csak részben vonatkozik az alanyra, másik része a társadalomra vonatkozik.

Egyik kérdésem után Ambrus Attila nemzetiségi nevem gúnyolásával és sok minden mással reagált, ma pedig azt nyilatkozta, hogy hosszú ideje készült egy velem szembeni revansra.

Nos, én semmilyen módon nem szeretnék belemenni semmiféle személyeskedésbe, pláne sárdobálásba. Kérdések voltak, amikre válaszokat vártam, s kaptam olyanokat, amilyeneket kaptam. Hiszem, hogy felvetéseim nem csak engem érdekeltek. A filmpromóción kívül kérdeztem volna arról is, hogy fegyveres rablásainak egykori elszenvedői szerinte beülnek-e majd a moziba, meg arról is, hogy hogyan találta fel magát tanácsadói szerepben, ám a fentiek elvitték a stúdióidőt.

Ez az egész mostani “ügy” sok pénzzel és a 2011-es javaslatommal, annak szándékával áll szoros összefüggésben, amikor is -egy erőszakos bűnöző interjú-honoráriumra irányuló igénye után- a törvényalkotók foglalkoztak a felvetésemmel. Akkor azt indítványoztam feléjük, hogy egy bűnöző ne kaphasson pénzt a bűncselekményével kapcsolatos interjúiért, könyvéért, szerepléséért (tehát más tevékenységével kapcsolatban igen, de azért ne!) Tettem ezt annak idején azért, mert volt olyan hozzátartozó, aki szinte beleőrült a tudatba, hogy miközben valakik kárvallottjai, áldozatai, elszenvedői egy bűncselekménynek, addig maga a bűnelkövető még profitál is az általa elkövetett bűncselekményből.

Javaslatom hangsúlyozottan nem Ambrus Attila okán született, ugyanakkor -ahogy erről korábban maga is nyilatkozott- ő is érintettje lett. Akkori javaslatom vele együtt többeket, emellett pedig rengeteg pénzt érintett.

Ambrus Attila személyével szemben mostani nyilatkozatai ellenére sem vezérel semmiféle indulat. Magánemberként örülök, hogy szakmát tanult, mely szakmában sokat dolgozik és melyben sikeres. Ennyi közlendőm volt, az ügyet lezártnak tekintem, Ambrus Attilát pedig -ha eljön- a jövőben is várom a stúdióban kérdéseimmel.

Barátsággal: Vujity Tvrtko"

OSZD MEG másokkal is!