Végre bejelentették: komoly emelés jöhet a családi pótléknál!

Emelik a minimum és maximum összeget is! Részletek a cikkben!

Bejelentették: komoly emelés jöhet a családi pótléknál!

A duplájára emelnék a családi pótlékot, melynek legalacsonyabb összege jelenleg 12 200 forint, míg a legmagasabb 25 900 forint havonta – írja a Népszava. A pótlék összege 10 éve nem változott.

Minimum megduplázná a családi pótlékot a Magyar Szegénységellenes Hálózat Méltó Megélhetés Munkacsoportja. A szervezet online petíciót indított ennek érdekében. A pótlék összege jelenleg 12 200 és 25 900 forint között változik havonta, a gyerekek számától és egészségétől függően.

Mit lehet tudni róluk?

A szervezetről

A Magyar Szegénységellenes Hálózat (MSZEH) a szegénység megszüntetése érdekében dolgozó civil szervezetek, valamint szegénységben élő és velük szolidaritást vállaló emberek összefogása a hatékonyabb lobbi és érdekérvényesítés elősegítése céljából.

A Hálózat 2004 áprilisában alakult, még ebben az évben az Európai Szegénységellenes Hálózat (European Anti-Poverty Network) teljes jogú tagjává vált.

Alapelvünk, hogy nemcsak a szegénységben élőkért, hanem a szegénységben élőkkel és szolidaritást vállaló szövetségeseikkel együtt tegyünk a társadalmi kirekesztés csökkentéséért. 

Meggyőződésünk, hogy a szegénység elleni küzdelem az egész társadalom ügye. 

Valljuk, hogy a kisebb egyenlőtlenség, a nagyobb társadalmi összetartozás nem önmagukban való célok, hanem mindannyiunk életének jobbá tételéhez, a közös társadalmi fejlődéshez szükségesek.

A témák, amelyeken dolgozunk:

méltó megélhetés/megfelelő szintű garantált minimumjövedelem (lásd ezen a blogon),foglalkoztatás/a közfoglalkoztatási visszaélések kiküszöbölése (lásd a kozmunkasmozgalom.blog.hu oldalon),fenntarthatóság/válaszok az energiaszegénységre (lásd ezen a blogon).

Hálózatunk nyitott. 

Tagjaink közé várjuk a szegénység visszaszorítása érdekében dolgozó civil szervezeteket, a szegénységben élő és velük szolidaritást vállaló magánszemélyeket.Várjuk önkéntesek, aktivisták, szimpatizánsok jelentkezését, együttműködését! 

OSZD MEG másokkal is!