​Valerian, az ezer bolygó városa: az egyik legszínesebb, leglátványosabb nyári blockbuster!

Luc Bessont lehet szeretni, és nem szeretni, amiért az Ötödik elem óta nem hozott tető alá egy igazán ütős filmet, de néha azért becsúsznak nála is hihetetlenül erős darabok.

A rendezőt az Ötödik elem óta rendre megkeresik a rajongók egy második rész kérdésével, ő azonban mindig hárított. Ugyan szó volt róla, hogy folytatást csinál, végül úgy döntött, hogy egy független sci-fiben éli ki magát újra a témában.

Ugyan nem lehet a két filmet összehasonlítani, egyes szempontból nézve mégis hasonlóak.

De miről is szól maga a film röviden, tömören, spoiler mentesen? Egy sötét erő fenyegeti az Alpha űrbázist, amely több ezer fajnak ad otthont. Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) különleges ügynökök feladata, hogy segítsék azonosítani az ellenséget és felszámolni azt.

A filmről azt kell mondanunk, hogy bár 

nem olyan eredeti és magával ragadó, mint az Ötödik elem, és a mélyen szántó gondolatok is hiányoznak belőle, mégis remek film.

Nem lesz egy klasszikus a műfajában, ez tény, de nem is törekszik erre. Viszont könnyedén hozza egy nyári blockbuster színvonalát. Tehát abszolút megéri a mozijegyet, még annak ellenére is, hogy viszonylag ismeretlen színészek próbálják életre kelteni a karaktereket.

Próbálnak néhol moralizálni, de mindig csak a felszínt karcolgatják, ami nagy kár, mert benne volt a lehetőség, hogy az irodalmi vonatkozásokkal tartalmasabbá tegyék a filmet.

A látvány viszont pazar, szinte látszik, hogy Luc Besson rendesen kiélte magát a film alatt. érdemes megnézni, mivel a moziban hatalmas élményt fog nyújtani, és a filmkészítési és animációs technológia netovábbja.

Sokak szerint - akik már látták - az Avatar előzheti meg csak a jövőben, már ami a látványvilágot illeti.

És hogy milyen az ötödik elemhez képest? Míg előbbi komolyan vehetetlen volt, és ezt felvállalta, addig ez próbál ugyan komoly lenni, de nem mindig jön ez össze neki.

Mintha mindennek kiment volna az éle. A humornak, a romantikának, a moralizálásnak.

Van benne ugyanis mindenből, de nem olyan markánsan. Ettől még nem rossz film a Valerian, és az Ötödik elem rajongói is bátran bepróbálhatják,d e ne méregessék az örök klasszikushoz.