Vájd ki az almák közepét és csinálj csodát: remek karásconyi recept!

Mennyei süteményt tudsz készíteni a recept alapján.

Az alma remekül illik a karácsonyhoz. Nagyon sokan előszeretettel fel is használják a karácsonyi ünnepek során, hogy ezzel kápráztassák el a rokonokat, családtagokat.

Most egy remek almás sütemény receptet mutatunk be, amivel mindenkit levehetsz a lábáról a karácsonyi készülődésben.

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 2,5 csésze tej
  • 2 csésze víz
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 5 alma
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 1 teáskanál kukorica keményítő
  • 1,5 csésze cukor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csésze liszt
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • 2 tojássárga
  • 100 gramm tejföl


Elkészítés:

1.Egy tálban verjük fel a tojásokat az 1 csésze cukorral. Adjuk hozzá a 0,5 csésze tejet, az olajat, a vizet, és az átszitált lisztet. Kavarjuk jól össze, ha szükséges, adhatunk még hozzá egy kevés lisztet.

2.Keverjük a masszához a vanília kivonatot, és a sütőport.

3.Hámozzuk, és mossuk meg az almát, és így egyben hagyva, vájjuk ki a magházat.

4.Egy kerek formát béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük el körben az almákat.

5.Töltsük fel a masszával a formát, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percen keresztül.

6.Készítsük el a krémet. Egy kis edényben keverjük el a 2 csésze tejet, a tejszínnel, és a vaníliás cukorral. Kis lángon kavargassuk, mikor elkezd forrni, adjuk hozzá a 3 kanál cukrot, a 2 tojássárgát, és a keményítőt.

7. Amikor elkezd sűrűsödni, akkor fogjuk, és beletöltjük a kivájt almába a krémet.

Ízlés szerint még díszíthetjük is azzal ha fahéjat szórunk a tetejére, miután mézzel megcsurgattuk>

OSZD MEG másokkal is!