Újra havazhat? Változékony és meglepetésekkel teli lehet a szombat!

Van, ahol hózápor is végigsöpörhet!

Szombaton nagyrészt erősen felhős lesz az ég, szórványos hószállingózás, gyenge havas eső, néhol egy-egy hózápor is kialakulhat.

Az északias szél gyenge, mérsékelt marad. Reggel az ország nagy részén fagyni fog, többfelé képződhetnek pára-, ködfoltok. Délután 1-6 fok várható. 

Vasárnap változóan felhős-napos időre készülhetünk. Jelentéktelen csapadék inkább csak a reggeli órákban, helyenként fordulhat elő. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban 0, -6 fok között alakul a hőmérséklet, de a havas nyugati tájakon -7, 8 fok is előfordulhat. Délután 2-6 fokra készülhetünk. 

Hétfőn nyugat felől megvastagszik a felhőzet, gyenge havazás, havas eső helyenként nyugaton és északon alakulhat ki. Helyenként megélénkülhet az északnyugati szél. Napközben 2-7 fokot mérhetünk.

Kedden egy mediterrán ciklon csapadékzónánája okozhat többfelé vegyes halmazállapotú csapadékot. A Dunántúlon lesz szelesebb az idő. Délután 2-6 fok valószínű. 

Szerdán keleten szállingózhat a hó, északnyugat felől felszakadozik a felhőzet.

Szombaton sem kell fronthatástól tartanunk, de a hideg, többfelé nyirkos reggeli időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Az erősen felhős időjárás hangulatunkra is negatív hatással lesz, emellett egyeseknél gyenge fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. 

Napközben szórványosan előfordulhat kisebb hószállingózás, havas eső, hózápor, emiatt vizes, latyakos, csúszós utakkal is találkozhatunk.

A korábbi havazás által érintett nyugati tájakon néhol síkosak, jegesek, napközben vízátfolyásosak, latyakosak lehetnek az érintett utszakaszok. 

OSZD MEG másokkal is!