Újabb világrekorder építmény készül Dubaiban!

Dubai mindig is a legek városa volt. Olyan hihetetlen építmények és műszaki, építészeti megoldások kaptak az elmúlt években helyet, melyek a világrekordok városává tették.

Nem elég, hogy itt van a legmagasabban fekvő teniszpálya a világon, vagy a legmagasabb torony, most a világ legnagyobb óriáskerekének címét is el fogja nyerni a város.

Az Ain Dubai 210 méteres lesz, egy igazi ÓRIÁS kerék, mely 3 millió turistát fog vonzani majd a jövőben a becslések szerint. A kerék maga akkora lesz, hogy 48 perc kell, mire egy-egy kapszula egy teljes fordulatot megtesz majd. A kabinok mindenféle luxussal lesznek felszerelve, és 30 négyzetméteresek lesznek, összesen pedig 48 darab lesz belőle az óriáskerékhez rögzítve.

A Bluewaters Islandre egy szintén fényűző szórakozónegyedből, a Jumeirah Beach Residence-ből vezet át egy kétsávos, 1400 méteres híd is, valamint egy gyaloghíd.  

Kis sem lehet mondani, mennyit emésztett fel ez eddig, de a számítások szerint 130 milliárd dollárnál tartanak a munkálatok költségei. Ebből az óriáskerék egymagában került egy milliárdba.

Összesen 9000 ezer tonna acél lesz felhasználva majd a kerék megépítéséhez, melynek munkálatai igen jól haladnak, és ha minden igaz, 2018-ban lesz a nagy átadás.


Jelenleg a világ legmagasabb óriáskereke a Las Vegasban működő, 167 méteres High Roller. Ezt szárnyalja majd túl a Dubai óriáskerék.

Az alábbi videón végigkövetheted, hogyan is fog kinézni a végső koncepció, ha minden elkészül majd. 

Egy biztos: Dubai nem aprózza el a dolgokat, és szereti a fényűzést, gigantikus nagyságot kihangsúlyozó építészeti csodákat.