Tudod, mi vezette a magyar slágerlistát 20 éve?

Mutatjuk!

Tudod, mi volt az egyik legnépszerűbb sláger annak idején?

A MAHASZ Top 40 (innen a Wikipédia idevágó szócikkét idézzük) “a kiskereskedelmi forgalomban értékesített hanghordozók eladásait tükrözi”, ezért ebből nagyrészt leképezhető a magyar zenei közízlés.

Húsz évvel ezelőtt ilyenkor a Prodigy Fat of the Land címen futó albuma (június 30. és július 21. között) volt a listavezető, ez a tény pedig csak egy rövid magyarázatra szorul. 

A Prodigy előtte egy évvel játszott a Sziget 95′ fesztiválon (akkor először, és iszonytató tömeg előtt), harmadik lemezükről pedig ömlöttek a klipdalok, amiket az MTV európai és amerikai szakosztálya is rotációban játszott, és elég eredményesen: csak az USA-ban 2,6 millió kelt el a Fat of the Landből.

A Prodigy első helyezésénél talán érdekesebb, hogy előttük, pontosabban április 21. és június 29. között a Hupikék-törpikék Törparty című lemeze vezette a MAHASZ listát. 

A Törparty hosszú életet élt, számtalan lemez jelent meg a sorozatban, amin olyan pusztító feldolgozások szerepeltek, mint például a Bűvös csákó, ami eredetileg a Coco Jambo volt.

OSZD MEG másokkal is!