Több tucat bevándorlót fogtak el hajnalban: már Budapesten is átjutottak!

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei a Komáromi, a Tatabányai és a Tatai Rendőrkapitányság számolt be közleményében.

Nem akármilyen hír látott napvilágot. 

Bevándorlókat fogtak, méghozzá úgy, hogy Budapesten is túljutottak. Ez rengeteg kérdést vet fel sokak szerint.

2018. május 4-én 1 óra 5 perckor az M1-es autópálya Ausztria felé vezető oldalán, a 93-as kilométerszelvényben ellenőriztek egy szerb honosságú Citroen típusú gépkocsit. 

A járműben a szerb állampolgárságú sofőrnőn kívül, összesen tizennyolc fő illegális migráns tartózkodott.

A határsértők afgán és srí lankai állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Őket és a jármű vezetőjét a rendőrök elfogták és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Az M1-es autópálya, Ausztria felé vezető oldalán, a 101-es kilométerszelvényben fogtak el egy szerb honosságú, Skoda típusú gépjárművet vezető szerb állampolgárságú férfit.

A férfi a gyanú szerint közreműködött annak a tizennyolc afgán és srí lankai személy jogellenesen történő külföldre juttatásában, akit a rendőrök a Komárom-Esztergom megyei szakaszon fogtak el.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a migránsokat meghallgatásukat követően az ideiglenes biztonsági határzárhoz visszakísérik 

– írja a police.hu.

OSZD MEG másokkal is!