Szétverte a jég az autómat: mi a teendő?

Mutatjuk, mit tegyél jégeső esetén, ha kárt tett az autódban. Ez a nyáron nagyon hasznos lehet, mivel rengeteg nagy jégverésre számíthatunk!

Jégverés esetén a jég nagyságától és formájától is függ, milyen kár keletkezik a kocsinkban. 

Van, hogy csak sima horpadást kap a lemez, de súlyosabb károkat is tud okozni, nem ritka, hogy beveri a szélvédőt, vagy a visszapillantó tükröket is.

Ha nem tudunk beállni fedett helyre, akkor leginkább sehogy, garantált módszer legalábbis nincsen a szabadban hagyott kocsikhoz.

Kétségtelen, hogy valamennyit tompít a pokróc, de nem feltétlen tud segíteni, a jég azon keresztül is éppúgy beütheti a karosszériát. Elég abba belegondolni, hogy mekkora sebességgel esik: ilyenkor ez tényleg olyan, mintha kővel dobálnák meg az az autót.

Egy sűrű lombozatú fa alá beállni még mindig jobb, talán kisebb is az esélye, hogy a kocsira szakad egy kárt okozó faág, minthogy a jég veri szét az autó tetejét.

Ha megtörtént a baj és van biztosításunk jégkárra, akkor be kell jelenteni a biztosítónál, majd ha már le van papírozva minden, akkor irány a karosszérialakatos és jöhet az árajánlatkérés.

Tudni kell, hogy ilyenkor rengetegen keresik fel a karosszéria-szervizeket. 

Egy szakember elmondta, hogy reggel óta folyamatosan csörög a telefonja, csak kora délelőtt legalább ötvenen hívták már. Türelemmel kell lenni, a javítás 3-5 napot vesz igénybe, de így is egész nap dolgoznak megállás nélkül.

Az, hogy érdemes-e biztosítást kötni, mindenki döntse el maga, de a kár mértékétől függően akár több százezer forintra is rúghat a költség.

OSZD MEG másokkal is!