Samsung: jövőre jön a hajlítható telefon

A cég tervei szerint jövőre fut be az első ilyen készülék! 

Az Apple pár napja új  debütált az új okos telefonjával, de a Samsung sem bírt magával, és jelezte a sajtó munkatársainak, hogy jövőre már hajlítható okostelefon piacra dobására számíthatunk!

Természetesen később majd további termékekkel  is kiegészítik a palettát. A most bemutatott zászlóshajó jól fogy, erre azonban nem feltétlenül lehet építeni. 

A gyártó mobilos részlegének első embere elárulta a riportereknek, hogy komolyan dolgoznak a hajlítható megoldásokon. 

Ez nem kifejezetten meglepő, tekintettel arra, hogy a projekt már az évtized elején felbukkant a sajtóban. 

Sajnos azóta csak korai prototípusokat láthattunk, a piacra szánt változatok egyelőre még nem futottak be, ami elsősorban azzal magyarázható, hogy a tömegtermelésre alkalmas (és megfelelő árú) példányok előállítása egyáltalán nem könnyű. 

A kritikusok most is ezen lovagolnak, vagyis sokan még mindig kétkedve fogadják a bejelentést, amelyben most először hangzott el a megjelenés éve. 

Az mindenesetre most is megerősítést nyert, hogy a kijelzőpanel hajlítható kivitelben készül el, eközben azonban egyéb termékeken is dolgoznak, követve a nagy riválisok példáját – és egyben megelőzve azok túlzottan nagy térnyerését. 

A Harmon hangszórók részlege például olyan okos eszközökön dolgozik, amelyek hangvezérléssel utasíthatóak, többek között zenehallgatás és egyéb tevékenységek folytatása céljából. 

A Samsung tehát itt is megjelenne, közvetlenül versenyre kelve a Google Home, az Amazon Echo, a Microsoft Invoke, valamint az Apple HomePod termékekkel, amelyek a következő hónapban a Sony által kifejlesztett vetélytárssal egészülnek majd ki. 

A Galaxy Note 8 (amely Dél-Koreában 969 dolláros áron rajtolt el) már 650 ezer előrendelést mutathat fel az Egyesült Államokban, a rajt tehát meglehetősen sikeres lesz, az innováció jelenlegi lendülete láttán ez azonban semmire sem garancia.

OSZD MEG másokkal is!