Rendkívüli idő lesz vasárnap!

Erre számíthatsz! Olvasd el!

Vasárnap sok napsütésre, száraz időre készülhetünk, az esti órákban megnövekszik a felhőzet, északon, északkeleten éjjel még havazhat, máshol borús, esős idő valószínű.

A délies szél felerősödik, nyugaton viharossá fokozódik. Hajnalban -5, 0, napközben 0, 4 fok között alakul a hőmérséklet. 

Vasárnap estig frontmentes idő.

Vasárnap este az újabb csapadékzóna az Északi-középhegységben okozhat még kisebb havazást, hétfő délelőttől azonban a térségünkbe érkező enyhébb légtömegnek köszönhetően borús, esős idő valószínű.

Vasárnap átmenetileg frontmentes idő várható, csak este nyugat felől közelíti meg egy melegfront térségünket. 

A hideg időben a kopásos jellegű ízületi panaszok felerősödhetnek. Délutántól elsősorban a nyugaton élőknél fejfájás, migrénes panaszok léphetnek fel. 

Az arra érzékenyeknél görcsös panaszok jelentkezhetnek. Továbbra is nagy a megfázásveszély, érdemes melegen, rétegesen öltözködni. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús ételeket!

Vasárnap eleinte napos időre készülhetünk, így a nap alacsony járása miatt érdemes napszemüveget viselniük az útnak indulóknak. Napközben megerősödik, viharossá fokozódik a szél, mely jelentősebben csökkentheti a járművek menetstabilitását. 

Az esti órákban a csapadék is megérkezik, északon havazás, máshol eső miatt lehetnek csúszósak az útszakaszok. 

OSZD MEG másokkal is!