Porból alkohol? Lehetséges, és hamarosan a hétköznapjainkban is elérhető lesz!

Hamarosan ellephetik majd Európát, és a hazai piacot is azok az instant alkoholporok, melyek forradalmasíthatják a szeszesital iparát.

Elsőre talán nem hangzik túl nagy dobásnak, de mégis óriási előnye lehet annak, ha a jövőben elterjednek az instant, porból előállítható alkoholok.

Gyakorlatilag forradalmasíthatják az egész ipart, és az alkoholfogyasztás hagyományait is átírhatják. Arról van szó, hogy néhány éve rájöttek, hogyan lehet egyes alkoholokat por formájában tárolni, por állagúvá alakítani.

Ezzel pedig számos előnyhöz juttatni az italgyártókat, de még a fogyasztókat is.

A port ételekre is lehet szórni, a grillszendvicsre rumízűt, salátára Cosmopolitant, a REGGELI főtt tojásra vodkaízűt ajánlanak az egyes alkoholpor gyártók, melyek Amerikában, és már egyes országokban Európában is megkezdték a terjesztést.

Csakis készételre javasolják, mert főzés közben az alkohol elpárologna, ezzel pedig célját vesztené a merész fűszerezés.

Az egyik nagy előnye amellett, hogy instant, és kis helyen is elfér egy tasak whiskey, ha megkívánnánk, hogy a logisztika során sokkal kisebb költsége van a szállításnak.

Nem törnek össze az üvegek, nem ömlenek ki, nem párolognak el. Nem annyira törékenyek ezáltal, és nem utolsó sorban ötöd akkora helyen is elfér ugyanaz a mennyiség.

A szert kitaláló Lipsmark hat éve nyújtotta be szabadalmi kérelmét, azóta pedig már a világ számos pontján, legnagyobb mértékben pedig az Egyesült Államokban terjesztik.

Azok szerint, akik már kóstoltak ilyen instant alkoholt, nem sok különbség van a por változat, és az igazi között. Persze még így is az igazi, eredeti receptek felé hajlik a mérleg nyelve, azonban a por változat sem sokkal marad el ezekről.

Az etikai része, és a visszaélésektől való félelem miatt még mindig vannak dolgok, amiken elcsúszhat az egész technológia.

Az egyik annak a valós veszélye, hogy könnyebben csempészhetőek be különböző üdítőkbe ezek a szeszesital porok, így bárkit könnyen le lehetne itatni a jövőben, vagy kiszolgáltatott helyzetbe hozni.

Mások azzal érvelnek, hogy ez eddig is benne volt a pakliban, és mindig is voltak hasonló szándékú emberek, de nem az a megoldás, hogy nem adunk a polgár kezébe kést, ha késeléses esetekről is hallani. – említik meg a lesarkított példát.

Szintén nagy veszélye lehet, hogy orrba is felszippantható, ott pedig még nagyon hatást, vagy ha úgy tetszik már rombolást hajt végre a szervezetben.

OSZD MEG másokkal is!