Óriási időjárási kataklizmával jön az ősz!

Nemsoká jön a nagy vihar, mely sokak szeritn elhozhatja az őszt mindenki számára az országban. Az OMSZ első és másodfukú figyelmeztetéseket adott ki az egész országra 4 megye kivételével.

Eszerint Budapestre és Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Tolna megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a felhőszakadás veszélye miatt. Békés, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben emiatt.

Késő délután, este a déli megyékben, majd estétől inkább csak a keleti, tiszántúli országrészben intenzív zivatarok is kialakulnak 70-80 kilométer/óra feletti széllel, jégesővel. 

Főként az Alföld délkeleti határvidékén kora este heves zivatar is előfordulhat 80-100 kilométer/órás szélrohammal és nagy méretű jéggel.

SOkak szeritn ezzel el is jön az ősz, és vége a nagyon meleg időszakoknak. 

Lehetnek még ugyan melegebb napok, és valószínűleg lesznek is, de ugyanakkor kánikula már nem valószínű.

Az előrejelzés szerint szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet 18-30 Celsius-fok között valószínű, északnyugaton, nyugaton várható a leghűvösebb, keleten, délkeleten a legmelegebb idő.