Óriási botrány a buddhistáknál: nőket terrorizált az egyik leghíresebb láma!

A legismertebb buddhista tanító döntheti romokba a tanításokat?

Megbotránkoztató eseményekről és egy titokzatos zaklatási sorozatról számoltak be nemrég a hírek. Mindezek azért annyira megdöbbentőek, mert az egyik leghíresebb lámához köthetők.

A Dalai láma második emberéről van szó, aki állítólag nőket terrorizált, és ere konkrét bizonyítékok állnak rendelkezésre.

Sogyal Rinpoche valószínűleg a legismertebb buddhista tanító, ő írta a Tibeti könyv az életről és halálról című bestseller könyvet.

Sogyal szervezete hatalmas, és világszerte rengeteg központja van. Már 40 országban megtalálhatók.

Eddig a buddhizmust elkerülték a nagyobb botrányok, de ez főleg a Dalai Láma becsületének és kisugárzásának volt köszönhető.

Azonban a buddhizmuson belül Sogyal Rinpoche régóta megosztó figura, évek óta beszélnek egy 1990-es perről, melyben Sogyal-t fizikai és szexuális bántalmazással vádolták, de peren kívül megegyeztek a felek.

Júliusban nyolc régóta tanuló diákja egy 12 oldalas dokumentumot nyújtott át Sogyalnak.

Ebben a listában nagyon komoly és bizonyítható vádakat sorakoztattak fel Sogyallal szemben.

Az egyik fő vád szerint Sogyal fizikai bántalmazása minden határon túlment, és több szerzetest, nővért és diákot is vérző sebekkel kellett ellátni, sőt volt, akinek maradandó sérüléseket okozott. 

Sőt, fiatal nőket, sokszor gyerekeket zsarolt bele szexuális együttlétekbe.

Óriási luxusban élt, miközben sokan nélkülöztek körülötte, ezt mindenki előtt próbálta titokban tartani.

A levélből másolatot kapott a Dalai Láma is, és nem túl meglepő módon futótűzként terjedt az interneten, az alapjáig megrázva a  buddhizmus intézményét, ami a keresztény egyházzal ellentétben eddig elkerülte a botrányokat.

OSZD MEG másokkal is!