Olaszországban polgárháború törhet ki a migránsok miatt?

Az olaszok nem tudják megemészteni a migránsok jelenlétét az országukban. Nem elég, hogy nagymértékben megnőtt a különféle bűncselekmények száma, mindemellett komoly probléma az is, hogy addig magántulajdonban levő épületeket megvesz drága pénzért az állam, hogy ott helyezzék el a migránsokat.

Idén legalább 250.000 migráns érkezett Olaszországba, miközben az országban egyre nagyobb a mnkanélküliség.

Az emberek nem tűrik, hogy a bűncselekmények száma is megugrott, és nagyrészt mind a migránsokhoz köthető.

Egyre többen vélik úgy, hogyha nem csinál valamit a kormány, előbb-utóbb polgárháború lesz.


Látszik, hogy az olaszok, akik eleve heves vérmérsékletükről is híresek, nagyon nem tolerálják a migránsok jelenlétét és randalírozását.

Olyannyira nem, hogy egyre több a helyiek által a migránsok ellen elkövetett támadás, merénylet. Úgy tűnik, Európában ők legalább végre a sarkukra álltak?

Néhány nappal ezelőtt két, Róma melletti migránsszállás ellen is volt merénylet, itt főleg észak-afrikai bevándorlók vannak.  Volt még egy molotov koktélos támadás is, ott senki sem sérült végül meg.

A baloldali olasz miniszterelnök nem tudja uralni a helyzetet, ez szinte érezhető, sőt, kitapintható a levegőben. Külön törvényt hoztak, hogy történelmi műemlékeket nem lehet államosítani migránselhelyezés céljából, az újabb és újabb befogadó helyek létesítése irritálja a saját problémáikkal küzdő olaszokat.

A migránsválság miatt egyre többen tartanak polgárháborútól Olaszországban. 

Az olaszok eleve frusztráltak voltak az elmúlt években, különösképpen az elmúlt hónapokban, ezért a két csoport között jelentősen nőnek az ellentétek.


Ha nem lehet elkerülni a polgárháborús állapotot, az egy időzített bombaként fog robbanni, mivel ha az olaszok végül erőszakkal elzavarják a menekülteket, az akár egy láncolatot is elindíthat, és bátoríthat más orzságpkat is, hogy így tegyenek. 

Ettől viszont Európa vezető rettegnek...