Ők voltak az óbudai macskanyúzók!

Nemrég beszámoltunk róla, hogy egy óbudai macskát megnyúztak, méghozzá elevenen. Most végre megvannak a tettesek, erről számolt be a police.hu is.

Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány számolt be pár napja az esetről, ami a fél országot felháborította. Akkor sokan a tettesek fejét követelték, és egy szigorú igazságszolgáltatást, a tettesek mielőbbi kézre kerítését. Az állatot elevenen megnyúzták, az egyik oldalán teljesen hiányzott a bőr, a térdízületét is megvágták. Megállapították, hogy emberi szándékosságról van szó, így tudni lehetett, hogy ez egyértelműen állatkínzás.


A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható a 38 éves V. András Semlyéni, és a 24 éves V. Zsolt Mezőzombori lakosok. - írja a police.hu.

A két férfit még vasárnap elfogták, és őrizetbe is vettek állatkínzás gyanújával, meg is kezdték előzetes letartóztatásukat.

 Nem tudni, hogy volt-e hatása, de pár magánszemély 100.000 forintot ajánlott fel azért, ha kézre kerítik a tetteseket, vagy segítik a rendőrök munkáját. Ma már 3 év börtön is járhat egy ilyen esetért, azonban sajnálatos módon ritkán ennyire szigorúak a bírák.