Ők a világ 10 leggazdagabb emberei: a vagyonuk maga alá temetné a Földet!

Nyilvánosságra hozták a listát! Ők azok, akik dollármilliárdokban fürdenek, miközben a világ nagy része éhezik.

Nyilvánosságra hozták az idei év friss felmérését, mely bemutatta, hogy kik is a leggazdagabb emberek a világon. 

Vagyis kik azok, akik mérhetetlen pénzekben fürdenek, és annyira magasra rúg a vagyonuk, hogy azt életükben soha el sem tudnák küldeni.


Figyelem! Lesz pár meglepetés!

A lista élén szereplő gazdagok több egyéni rekordot is megdöntöttek: 

A világ leggazdagabb embere hosszú évek óta Bill Gates, a Microsoft alapítója, a tavalyi 75 milliárd dolláros vagyonát sikerült felhizlalnia 86 milliárd dollárra.

A második helyet visszaszerezte Warren Buffett, aki Donald Trump megválasztásán hatalmasat kaszált, tavaly 14,8 milliárd dollárral szaporította a vagyonát, 75,6 milliárd dollárra.

Az egész világon a legjobb éve pedig Jeff Bezosnak, az Amazon alapítójának volt, aki 27,6 milliárd dollárral gazdagodott tavaly, 72,8 milliárd dolláros vagyonával a leggazdagabb emberek dobogójára is sikerült fellépnie.

Amancio Ortega, a Zara alapítója "csak" 4,3 milliárd dollárral lett gazdagabb tavaly, ezzel a másodikról a negyedik helyre került vissza, 71,3 milliárd dolláros vagyonnal.

Mark Zuckerberg szerepel az ötödik helyen, miután tavaly a vagyona 11,4 milliárd dollárt gyarapodott, jelenleg 56 milliárd dollárja van.

Közben Carlos Slim, a mexikói üzletember, aki korábban a világ leggazdagabb embere is volt, a hatodik helyre esett vissza.

A hetedik helyre Larry Ellison, szoftverguru került, 52,2 milliárd dolláros vagyonnal.

A nyolcadik-kilencedik helyet egy testvérpár, David és Charles Koch töltik be, 48,3 milliárd dolláron osztoznak.

A tizedik Michael Bloomberg, 47,5 milliárd dolláros vagyonnal.

OSZD MEG másokkal is!