Nincsen rossz koleszterin! Ez átverés!

Egy kutató-orvos leleplező írása.

Az orvosi szakmában teljesen egyértelmű a koleszterin létfontosságú szerepe a szervezetben, azonban az embereket teljesen rászedték azzal, hogy elhitették velük, hogy ez az anyag okozza a szív és agy artéria betegségeket. 

A gyógyszergyártó cégek elég nagy haszonra tettek szert a „rossz koleszterin” szlogenjükkel és mérgező kémiai anyagokat hoztak létre, amelyek minimálisan csökkentik a szervezet koleszterin szintjét.

Ezzel az emberek ezreinek károsítják a máját és sokan bele is halnak ezeknek a gyógyszereknek a szedésébe.

Felháborító, hogy a gyakran idézett és a média által népszerűsített orvosok nem gondolkoztak el azon a tényen, hogy a koleszterinszintet a vénákból vett vérben mérik. Viszont az orvosi irodalomban nincs egy árva eset sem, ahol a koleszterin elzáródást okozott volna a vénákban! 

Az artériákhoz képest a vér a vénákban  sokkal lassabban folyik, ezért az sokkal jobban ki van téve a koleszterin lerakódásoknak is. Feltéve hogy olyan dolog, hogy „rossz koleszterin” valóban létezik.

Ez az orvosi szakmában elkövetett nagy tévedés, és a gyógyszergyárak ebből nagy hasznot húzva, egy, a mai napig folyamatos csalás áldozatává tették az emberiséget.

Az artéria az ereknek az a fajtája, ami a szervezetet a szívből érkező friss, oxigéndús vérrel látja el. A koleszterin teória szerint a beszűkülés, azaz a koleszterin lerakódás ezekben az artériákban történik. Az erezetnek egy másik fajtáját a vénának nevezzük. Miután az artériákból elágazó hajszálerek eljuttatták a tápanyagokat és az oxigént a szövetekbe, azután ezek a hajszálerek újra egyesülnek. Az egyesülés után ezeket már vénáknak hívjuk.

A vénákon keresztül visszaáramlik az „elhasznált” vér a szívbe, hogy a körforgás újra kezdődhessen előröl. A koleszterin lerakódás nem a vénákban, hanem az artériákban történik és mindebben az a csavar, hogy a vénákban a vér sokkal lassabb folyik. Éppen ezért ha valahol lerakódásnak kellene képződnie – ahogy a koleszterin elmélet hívői hajtogatják – akkor annak a lassú áramlású vénákban kellene történnie. Ezzel szemben az orvostudomány mai állása szerint a „koleszterin probléma” mégis az artériákban van.

Az igazság az, hogy az úgynevezett „rossz” koleszterin sokkal hasznosabb, mint gondoltuk volna. A koleszterinszint megemelkedésének oka a testben a krónikus és nem szándékos dehidratáció  és az ebből származó elégtelen mennyiségű vizelettermelődés. 

A dehidratáció savasítja a vért, ami még dehidratáltabbá válik, mialatt áthalad a tüdőn és eléri a szívet – ez pedig a légzés alatt a tüdőből elpárolgó víz miatt van.

A szív vérerei és az agyba vezető fő artériák membránja sebezhetővé válnak a sűrűbb, savasabb vér sűrűbb nyomása miatt. A toxikus vér nyomóereje horzsolásokat és apró repedéseket okoz az artériák bélésében. 

Ezek aztán  leválhatnak és embóliát [az ér elzáródása] okozhatnak az agyban, vesében és más szervekben is. Azért, hogy a test a sérült vérerek falának leválását megakadályozza, alacsony sűrűségű (úgynevezett „rossz”) koleszterin kabátot képez az erek belsejében, hogy lefedje a horzsolásokat és megvédje az alatta lévő szöveteket. Ez olyan mint egy vízálló kötés, amíg a szövet meggyógyul.

Így az alacsony sűrűségű koleszterin életbevágó és életmentő szerepe bizonyítja, hogy ez az anyag nagyon fontos! Megmentheti  azok életét, akik szervezete nem megfelelően hidratált, hogy a vérük könnyen tudjon folyni az erekben anélkül, hogy kárt okozna bennük.

A koleszterin egy olyan anyag, amiből a hormonjaink nagy része készül. A, D vitamint a szervezet állítja elő a napnak kitett bőrben lévő koleszterinből. Koleszterint használ az idegrendszert borító szigetelő membrán is. 

Ezért nincs olyan dolog, hogy rossz koleszterin! Ha a szervezet minden fő összetevője elérhető a normális működéshez, akkor az emberi test nem fog elkezdeni olyan dolgokat termelni, amik rosszak lennének a túléléséhez. Eddig nem tudtuk, hogy a víz volt az az életbevágóan fontos tápanyag, amire a szervezetnek állandóan szüksége van – megfelelő mennyiségben.

A víz maga – nem koffeines üdítőitalok, amelyek erős dehidratációt okoznak – tehát a tiszta víz sokkal jobb koleszterincsökkentő orvosság, mint bármilyen kémiai anyag a piacon. 

Teljesen biztonságos és nem káros a szervezetre, mint a veszélyes gyógyszerek, amiket ma használnak. Kérem, ossza meg ezt az információt azokkal, akik fontosak az Ön számára!' 

OSZD MEG másokkal is!