Nagyon kemény lesz a Júniusi időjárás. Erre nem igen számított senki!

Itt az előrejelzés! Ezen még a meteorológusok is ledöbbentek! 

Kemény lesz a Júniusi időjárás. Erre nem igen számított senki – itt az előrejelzés! Ezen még a meteorológusok is ledöbbentek!

Ez az időjárás jön. A jövő héttől egészen június 18-ig nagyon kevés olyan napot ígérnek, amikor biztosan nem lesz csapadék. 

Persze ez a legesősebb hónapunk, de erre azért nem számított senki sem. Sőt, Medárd napjára is ígérnek zivatarokat. A népi megfigyelések szerint ez azt jelenti, hogy 40 napig számíthatunk újabb és újabb esőkre.

Medárd napján hogyha esik 40 napig mindig esik!Itt az ellenkezője is a száraz időre: Medárdus napja ha tiszta,nem jő a rossz idő vissza Mivel nagy eséllyel lesz csapadék június 8-án Medárd napon, ezért ne lepődjünk meg , ha tényleg rendkívül sok zivatart és záport hoz a június. 

A szakemberek is erre a számításra jutottak, vagyis az esőmentes időszak talán a nyár másik két hónapjában hoz örömet a nyaralóknak.

És íme a rövid távú előrejelzés a hétvégére:

Országos előrejelzés: szombat estig

A több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Szórványosan, a legkisebb eséllyel a Dunántúl nyugati részein várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés történhet. A hőmérséklet délután 24 és 29 fok között valószínű, a keleti tájakon lesz a legmelegebb. Késő estére 18 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Országos előrejelzés: szombat estétől vasárnap reggelig

Az éjszaka első felében az északkeleti, keleti megyékben lehetnek még felhősebb körzetek, ott egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat, másutt derült vagy gyengén felhős lesz az ég. A légmozgás többnyire gyenge lesz. A hőmérséklet hajnalban 11 és 17 fok között alakul, de a tartósan derült tájakon lehet ennél pár fokkal hűvösebb.

Országos előrejelzés: vasárnap reggeltől vasárnap éjfélig

Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, szórványosan – nagyobb számban inkább a Dunától keletre – alakul ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között várható.

OSZD MEG másokkal is!