Nagyon durva időjárás lesz kedden! Erre számíthatsz a hét további részében aztán!

Mutatjuk, ma milyen idő lesz, és mi lesz jellemző a hét többi napján!

Kedden gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, több helyen várható zápor, az ország északkeleti felében délutántól helyenként zivatar is kialakulhat.

Marad a szeles idő, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik a délnyugati szelet. Hajnalban 8-13, délután 17-23 fok valószínű. 

A napokban a nyír pollenkoncentrációja sokfelé magas-nagyon magas szintet érhet el. A kőris, a nyár, a gyertyán, a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja a közepes-magas, a fűzé az alacsony-közepes tartományban alakul. 

Kedden gyenge hidegfronti hatás érvényesül. A frontra érzékenyeknél felerősödhetnek a görcsös panaszok, vérnyomás ingadozás alakulhat ki. 

Fülledtebbé válik az idő, ez elsősorban a szívbetegeknek és a vérnyomás-problémákkal élőknek okozhat kellemetlen perceket.

Kedden napközben elszórtan záporok, az ország északkeleti felében délutántól a helyenként kialakuló zivatarok tehetik vizessé, csúszóssá az utakat.

A délies szél feltámad, az erős vagy viharos széllökések ronthatják a járművek menetstabilitását, a felhőszakadások területen, főleg zivatarok környezetében pedig hirtelen drasztikusan lecsökkenhet a látótávolság. 

Szerdán túlnyomóan felhős időre van kilátás, eleinte keleten süthet többet a nap, majd délután a középső tájakon egy-egy kisebb zápor is kialakulhat. 

A keleties szelet helyenként élénk lökések kísérhetik, 20-25 fokos maximumokat mérhetünk. 

Csütörtökön túlnyomóan napos, meleg idő ígérkezik, késő délután azonban nyugat felől záporok, estétől zivatarok érkezhetnek és vonulhatnak át az országon az esti és éjszakai órákban. 

Többfelé megélénkül, északnyugaton meg is erősödhet a délkeleti szél. Napközben 21-25 fok várható.

Pénteken még északkeleten fordulhat elő zápor, zivatar, másutt sokat süthet a nap. 18-23 fokra van kilátás. Szombaton előreláthatólag egy-egy jelentéktelen zápor még előfordulhat, túlnyomóan felhős idő valószínű.

A szeles időben nagyrészt 20 fok felett alakulhatnak a maximumok.

OSZD MEG másokkal is!