Nagy bejelentés: ezekben a szakmákban akár 100.000 Ft-os béremelés jöhet!

Rengetegen fognak ennek örülni itthon.

Fordult a kocka. Eddig ugyanis nagymértékben és gyorsan leginkább a mérnökök és informatikusok fizetése emelkedett.

Most azonban nagyobb változások léptek érvénybe a bérek terén és a munkaerő piacon.

Nagy bejelentést tettek, aminek nagyon sokan fognak örülni, ugyanis egyes szakmák bére 100-as nagyságrendekkel nő meg.

Különösen az adótanácsadók, pénzügyi elemzők, könyvelők, könyvvizsgálók és kontrollerek örülhetnek az emelkedő bérüknek: 

Az eljövendő két-három évben 5-10 százalékkal nőhet a fizetésük évente a Pénzcentrum szerint. Ez esetükben havonta bruttó 100-200 ezer forint többletpénzt jelenthet pár éven belül.

Az adatok nem csak bámulatosak, de nagyon sok szakmabelit töltöttek el örömmel, és a cégvezetők is pozitívan fogadták a dolgot.

Ők jelenleg is közel kétszeresét keresik az országos átlagnak, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint jelenleg bruttó 500-600 ezer forintot kapnak átlagosan.

2019-re egy átlagos pénzügyi elemző közel 800 ezret, egy adótanácsadó 700 ezer forint körüli összeget, a könyvelők pedig 600 ezer forintot kereshetnek az előrejelzések szerint.

Az ok egyszerű: A cégeknek meg versenyez­niük kell a megfelelő pénzügyi szakemberekért, ami egyre feljebb tornássza a munkabéreket az egész ágazatban.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat statisztikái szerint a légiforgalmi irányítók keresik a legtöbbet, havi másfél millió forintot.

Nehéz jó munkatársakat találni, érezhető a bérnyomás - állítja több szakember is.

OSZD MEG másokkal is!