Megvan, miről beszélt vallomásában Gyárfás Tamás, a Fenyő-gyilkosság gyanúsítottja!

Részletes vallomást tett, ügyvédje nyilvánosságra hozta.

Bánáti János ügyvéd közlése szerint ügyfele, Gyárfás Tamás több órás vallomásában részletezte Fenyő Jánossal kialakult vitáját, majd az ezt követő megbékélést, és leírta P.T.-vel (Portik Tamás. a szerk.) való kapcsolatát is.

Gyárfás a vallomásában arról is beszélt, hogy megdöbbent az előállítása és a hatóság eljárása miatt,  mert korábban "a sérelmére elkövetett zsarolás miatt indult büntetőeljárásban mindig készséggel állt a hatóság rendelkezésére, és az ügy összes általa ismert részletét már feltárta."

Az ügyvéd közli még azt is, hogy a Nyomozó Hatóság a kihallgatást követően határozatot hirdetett ki a 72 óráig tartható őrizetbe vételről, mely ellen szintén panaszt jelentettek be.

Gyárfás Tamást tegnap este vették őrizetbe, és kérték az előzetes letartóztatását is, mert attól tartanak a hatóságok, hogy elszökhet.

A Magyar Időknek Kovács Lajos egykori rendőr ezredes azt mondta, Gyárfás Tamás, mint lehetséges felbujtó már korábban látókörükbe került a Fenyő János megölése ügyében. 

Az úgynevezett döglött ügyek osztályának egykori vezetője közölte, az ezredforduló táján leszűkítették a lehetséges felbujtók körét. Köztük volt az új gyanúsított is.

Fenyőnek számtalan ellensége volt, a legprominensebb közülük Gyárfás Tamás, akivel a sajtóban háborúztak. 

A gyanúnk csak tovább erősödött, amikor a tudomásunkra jutott Gyárfás és Portik kapcsolata, ami nem baráti, inkább üzleti jellegű volt.

A volt főrendőr bizonyítékaikkal felkereste az ügyészség egyik vezetőjét, aki elismerte, bizonyítottnak látszik a felbujtó személye, de a gyilkos nélkül az ügy nem állna meg a bíróság előtt. 

Noha tudták, hogy Jozef Rohác a tettes, Kovács 2006-os nyugdíjba vonulásáig ő nem került kézre.

OSZD MEG másokkal is!