Megrázó időjárás várható csütörtökön, jobb ha rákészülsz!

A meteorológusok meglepő előrejelzése.

Csütörtökön is folytatódik a változóan felhős-napos idő, északkeleten, keleten csak néhol, máshol több helyen fordulhat elő zápor, zivatar.

Északon, északkeleten megerősödhet a keleties szél. Napközben 24-29 fok valószínű. 

Marad a frontmentes, de fülledt, meleg idő.

A pázsitfűfélék pollenkoncentrációja országszerte magas marad. A zivatarok során roncsolódó pollenszemek asztmatikus tüneteket válthatnak ki. Magas koncentrációban lehet még jelen a fenyőfélék virágpora. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Csütörtökön sem érkezik front térségünkbe, ám a fülledt meleg időben légzési problémák, szív- és érrendszeri panaszok, vérnyomás-problémák jelentkezhetnek, valamint tompaság, dekoncentráltság is előfordulhat. 

Zivatarok környezetében az asztmában szenvedők panaszai erősödhetnek fel. 

11 és 15 óra között főként délen, délkeleten erős lehet az UV-sugárzás, ezért ügyeljünk bőrünk megfelelő védelmére! Egészségünk megőrzése érdekében fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

Csütörtökön főként a nyugati és középső országrészben számíthatunk zivatarok kialakulására, melyek környezetében erős, néhol viharos széllökésekre kell készülnünk. Záporok azonban bárhol az országban előfordulhatnak, így vizes, csúszós útszakaszok is nehezíthetik a közlekedést. 

Pénteken előreláthatólag egy gyenge hidegfront érintheti térségünket, emiatt főként a Dunántúlon és a középső tájakon újabb zivatarokra, máshol legfeljebb futó záporokra van kilátás. A Dunántúlon feltámadhat az északias szél. Délután 24-29 fokot mérhetünk. Nyugaton lehet hűvösebb az idő. 

Szombaton is marad a nyári meleg, azaz a legtöbb helyen 25 fok fölötti maximumokkal számolhatunk. 

A napsütés mellett továbbra is készülni kell záporokra, zivatarokra. Nagyobb valószínűséggel nyugaton és az északi megyékben dörrenhet meg az ég.

Vasárnap főleg délen és a Dunántúlon lehet további csapadékra számítani. Többfelé feltámad a keleties szél. 

A Dunától keletre sok napsütés valószínű, itt 25-28, máshol 22-24 fokos maximumok várhatók. Hétfőn ismét egy hidegfront érintheti térségünket, mely záporokat, zivatarokat, szeles és pár fokkal hűvösebb időt hoz.

OSZD MEG másokkal is!