Meghalt a leghíresebb matematikusnő a világon!

Tragikus sorsa miatt egy hosszan tartó rákbetegség miatt hunyt el, de érdemeit ez nem kisebbíti.

Anex Sport Multifunkciós Babakocsi

Anex® Sport testesíti meg a legmodernebb svájci tervezést, összhangban az egészséggel és az aktív életmóddal. Gyártásánál a környezetbarát anyagok és a legkorszerűbb innovatív technológiák ötvözésével hozzuk létre ezt az

Marjam Mirzakani a világtörténelembe a legokosabb matematikusnőjeként írta be magát.

Marjam 2014-ben az ívelt felületek szimmetriájának kutatásában elért eredményei elismeréseként kapta meg az 1936-ban alapított Fields-érmet, amelyet négyévenként ítél oda a Nemzetközi Matematikai Szövetség kettő-négy, 40 évnél fiatalabb matematikusnak.

Nemcsak az első nő, de az első iráni matematikus is volt, aki megkapta az elismerést.

Sajnálatos módon nemrég, 40 évesen hunyt el, hosszan tartó betegsége után.

A rákkal szemben ugyanis a legnagyobb női matematikus elme is tehetetlen volt.

Fiatalon arról álmodozott, hogy író lesz, de győzött a matematikai problémák megoldása iránti lelkesedése. Az amerikai Harvard Egyetemen doktorált 2004-ben. 2008 óta volt a Stanford Egyetem professzora. A Stanford Egyetem professzorára most mindenki megemlékezik, és világszerte elismerő szavakkal beszélnek róla.

"Marjam egy briliáns elméleti matematikus volt, és egy szerény ember, aki ha díjat kapott, csak abban reménykedett, hogy az arra bátoríthat másokat, hogy kövessék a példáját.

Mind tudósként, mind példaképként jelentőset és maradandót alkotott. Nagyon fog hiányozni itt a Stanfordon és szerte a világban"

OSZD MEG másokkal is!