Megdöbbentő: rengeteg a nemiszerv csonkítás a bevándorlók miatt Németországban!

A Willkommenskultur riasztó valósága...

Lehet, hogy már a németek is rég megbánták azt, hogy beengedték a bevándorlókat? Ez szinte egészen biztos, még ha a német sajtó ezt enm is akarja bevallani magának.

Egy nőjogi szervezet, a Terre des Femmes becslése szerint 58.000 nő él Németországban, aki már átesett a csonkításon, 2016-ban ez a szám tízezerrel volt kevesebb. További 13.000 nőt fenyeget az a veszély, hogy még áteshet a brutális procedúrán.

Egyre több nő és kislány érintett az ügyben, ez pedig az Eritreából, Szomáliából és Irakból történő tömeges bevándorlással hozható összefüggésbe” - állította a Charlotte Weil, a szervezet munaktársa.

Németországban fontos lépés lenne felhívni a problémára a figyelmet.

Kell a párbeszéd azokkal a közösségekkel, ahol ezeket a csonkításokat végzik, ugyanis csak így lehet megvédeni a fiatalokat ettől az egésztől.

Nagyon sok beszámoló érkezik Németországból, az esetek többségében az ünnepek alkalmából utaznak haza a muszlim lányok hogy elvégezzék rajtuk a csonkító beavatkozásokat.

Még belegondolni is borzasztó, de sokan ezt önként vállalják, holott semmi értelme.

A nemiszerv-csonkítás Afrika bizonyos részein és a Közel-Keleten is elterjedt. Ennek a szokásnak számos egészségügyi kockázata van: például súlyos vérzés vagy vizeléskor fájdalom léphet fel, de el is fertőződhet a nemi szerv, illetve ciszták is kialakulhatnak a későbbiekben a nőknél.

Azzal valószínűleg nincsenek tisztában, hogy a születendő gyerek életére is hatással van, és sokkal több komplikáció léphet fel a szülés során is...