Még mindig rejtély az ország 4 évvel ezelőtt elkövetett egyik legkegytelenebb gyilkossága!

Továbbra sem tudni, az évfordulón pedig csak kérdések sokasodnak, válaszok nélkül. A Soroksári tragédia óta nem szívesen futnak egyedül a nők, de még a férfiak sem azon a szakaszon, ahol Gyurik Krisztinát 4 éve megölték.

Most újra megszólalt a kegytelenül megfojtott majd megerőszakolt nő özvegye. A tettes még mindig nincs meg, és sokak szerint teljesen félresiklott annak idején a nyomozás.

Kardos Lajos a Borsnak mondta el, hogy nehezen dolgozza fel a tragédiát. Bár fiával együtt erősek, a tragédia évfordulóját követő hetekben nehezen rázódnak vissza a hétköznapokba.

Mindig kimennek a fiúval a temetőbe, és megemlékeznek anyjukról.

"Tragikusnak tartom, hogy négy éve nem lehet tudni, ki ölte meg a feleségemet!" - zárta a beszélgetést.

Korábban derült ki, hogy  rendőrség egy olyan verzió alapján nyomozott, amelyben többek között a téves DNS-nyomra alapoztak.

Az orvos szakértői vizsgálat előkészületei közben került egy, az ügyben vétlen férfi DNS-e az asszony holttestére. Vélhetően a holttestek mozgatása közben egy kórházi dolgozó vihette át a férfi hámsejtjeit és azokkal a DNS-ét a meggyilkolt nő holttestére. 

Ha ezt a hibát nem követik el, az sem kizárt, hogy rég meglenne a tettes. Így viszont az ügy kihűlt, és egyre kevesebben reménykednek abban, hogy valaha kézre kerül az elkövető.

OSZD MEG másokkal is!