Magyarország menekültpolitikája nyerésre áll az Unión belül?

Nagyon sokan nem szívlelik Magyarországot, és magát Orbán Viktort sem. Ez az Európai Unión belül is így van.

Abban azonban egyet kell érteni, hogy háborús retorika ide vagy oda, de igaza van.

Menekültpolitikájával ugyanis minden józan ész mentén gondolkodó ember egyetértene.

Sőt, bár nem úgy tűnik egyelőre, de egyes Brüsszelhez közelálló források szerint hazánk migrációs politikája nyerésben van az unión belül.

“Ezt Brüsszelben senki nem akarja hangosan kimondani, de Orbán Viktor nyerésre áll a migrációs vitában” – írják több cikkben is.

A szerző szerint az EU vezetőinek szavaiból és tetteiből az látszik, hogy a migrációs válság 2015-ös csúcspontja után valahogy Orbán nézőpontja érvényesült, amely a bevándorlás akadályozását részesíti előnyben az érkezők integrációjával szemben.

Még Juncker évértékelőjében is visszaköszönt az Orbán által felállított kerítés, mint megoldás.

Bár a kvótapert elvesztettük, sokak szerint minden eredmény és előjel azt mutatja, hogy tényleg nyerésre állunk a bevándorlás vitában.

Az is vitathatatlan, hogy Emmanuel Macron francia államfő részben átvette Orbán álláspontját azzal, hogy nemrég befogadóközpontok felállítását szorgalmazta Csádban és Nigerben – mutattak rá.

A Politico által megkérdezett uniós tisztségviselők szerint bizonyos területeken a magyar megközelítés egyszerűen a józan észt képviseli, de az EU vezetése ennek ellenére továbbra is elkötelezett a nyitottság politikája mellett.

Már csak az a kérdés, hogy ezt meddig hajlandóak képviselni.

Fordulhat tehát a kocka az Unión belül? Ezt majd az idő eldönti, de akár jó esély is lehet rá.

OSZD MEG másokkal is!