Magyarország Észak-Koreával üzletel!

Nem fogod elhinni, pedig igaz. Magyarország Észak-Koreával üzletel, és üzletelt a múltban is.

Azzal az Észak-Koreával, mely most atomháborúval fenyegeti szinte az egész világot, és akinek vezetője sokak szerint félőrült.

Az elmúlt években is időnként előjött, hogy Észak-Korea régóta tartozik Magyarországnak. Annak idején ugyanis a Kádár-rendszer alatt hitelt kértek hazánktól, és mi adtunk is nekik. Mára ez 815 millió forintnak felel meg.


Azonban nem szabad abban reménykednünk, hogy ezt valaha is megfizetik az észak-koreaiak. Tekintettel a jelenlegi feszült politikai helyzetre, nem is számíthatunk az adósság rendezésére a közeli jövőben.

Azt is kevesen tudják, hogy az elmúlt években is többször kisegítettük Kim Dzsong Unt. Kisebb üzleteket kötöttünk vele, de ezek többnyire nem az állam által lebonyolított üzletek voltak, hanem magyar magánvállalkozások, cégek üzletei.

Adtunk el fát, folyadékszivattyút, elektromos jelzőkészüléket, lengéscsillapítókat, de vásároltunk mi is a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságtól tévékamerákat száztizenhétmillióért.

Sőt, néhány magyar vonatkozású cég még most is hatalmas üzleteket csap nyélbe Észak-Koreával.

Emlősállatokat, főleg kísérleti egereket és gyógyszereket adunk ugyanis a diktatúrának. Az már más kérdés, hogy vajon nekik mire kell: gyógyászati célra, vagy titkos kísérletekre, melyet a hadászatba csatornáznak be.

Természetesen ezek a cégek tudják, hogy Észak-Korea és a nagyhatalmak, főleg Amerika kapcsolata igen feszült.

"Ha ez az amerikai félnek fontos, készek vagyunk bármikor olyan jogszabály meghozására, amivel ezt leállítjuk, de nem hisszük, hogy a mi hétmillió forintos exportunkon múlik a rezsim fennmaradása" - fejtették ki álláspontjukat.

Hogy ez a törékeny egyensúly meddig marad fenn, az egy rejtély. Lehet szó hetekről, hónapokról, vagy akár évekről is.

OSZD MEG másokkal is!