Lui még a labdát is elvarázsolta

 

Lui nagy mágus, de még neki is otthon kell ülnie ezekben a hetekben. A világrekorder bűvész három hete nem mozdult ki az otthonából, vállalva az önkéntes karantén minden megpróbáltatását.


„Törekszünk arra, hogy megfogadjuk a javaslatokat és ne menjünk sehova, közben figyelünk arra, hogy kellemesen teljen a családi körben töltött idő”– mondta az ANDONIK Sport YouTube csatornáján Ricky kérdésére az illuzionista. A bűvésznek komoly feladata is van, hiszen nagyobbik fia már iskolás, így neki a digitális oktatás kihívásainak is meg kell felelnie.


„Időnk mindenre van itthon, csak be kell osztani. Az online tanulás elviszi a fiam délelőttjét, de amint végez a kisebbik fiammal együtt megyünk ki a kertbe, focizunk, pingpongozunk.”

Egy bűvész persze egy ilyen nehéz helyzetben sem fordít hátat a hivatásának. Sőt ez egy termékeny időszak Lui számára.

„Úgy tekintek most ezekre a hetekre, mint egy felkészülésre. Végre van időm új produkciók, koreográfiák kitalálására és új kellékek összeállítására. Bízom benne, hogy gyorsan véget ér ez a járvány, de ez most nekem egy alkotói szabadság. Nekem évente közel ötszáz fellépésem van, most egy héten egyszer szakítok időt arra, hogy Facebook élőműsorban bűvészkedjek. Olyan ez, mintha a színpadon állnék, nyilván ez nem az igazi, de emellett is azt mondom mindenkinek, hogy maradjon otthon.”


A videósorozatnak állandó eleme, hogy a vendéget Ricky kihívja egy feladatra. Ezúttal labdát kellett ejteni az asztalra és a kérdés az volt, hogy kinek pattan többet. A bűvész ezúttal nem nyert, de végül övé lett a főszerep, hiszen a fehér labdáját zsebkendővé változtatta. Ahogy Ricky fogalmazott kendőzetlenül labdázott. Ez talán szakmai ártalom.