Lövöldözés történt egy moszkvai bíróságon, halottak is vannak!

Hatalmas lövöldözés volt Moszkvában. Egy bűnszervezet kísérlet meg elszökni a Moszkva megyei bíróságról. Az őröktől próbáltak meg fegyvert szerezni, ezzel pedig azonnali káosz alakult ki.

Az öt gyanúsított a bírósági épület liftjében támadtak rá két kísérőjükre, egy férfira és egy nőre, akiket megbilincseltek.

Az őrök kiszabadítása közben több mint húsz lövés dördült el. Az incidensben két rendőr és a nemzeti gárda egy tagja megsérült. 


A támadók az úgynevezett GTA-banda tagjai voltak (az orosz médiában eltrejedt elnevezésüket a Grand Theft Auto számítógépes játékról kapták), akik gépkocsi-tulajdonosokat gyilkoltak meg és raboltak ki Moszkva közelében, az M4-es doni autópályán. 

A bűnözők vastüskékkel bénították meg a járműveket, majd a kilyukadt autógumikat megvizsgálni kiszálló vezetőket és utasaikat agyonlőtték.  A csoport, amelynek végül 9 tagját sikerült 2014-ben élve elfogni, és anyni bizonyos, hogy iszlamistákkal is kapcsolatban állt. - jelentette az MTI.

A bűnözők lelkén elgalább 17 ember lelke szárad, kettő pedig súlyosan megsebesaítettek korábban.

Ügyük tárgyalását július 19-én kezdte meg a Moszkva megyei bíróság. A bíróság épületében történtek nyomán a gyanúsítottak ellen hivatalos személy elleni támadás, őrizetből való szökési kísérlet és fegyverlopás címén eljárás indult.