Krumplival vagy szódabikarbónával mentsük meg az elsózott ételt?

Ezt minden háziasszony tudja, de vajon jól? 

Minden háziasszony belefuthat abba a hibába, hogy sós lesz a leves vagy a pörkölt. Van olyan étel, amit vizes hígítással és utánfőzéssel rendbe tehetünk, de a legtöbb elrontott fogást csak más módszerrel lehet finommá varázsolni.

Szódabikarbóna:

Egy késhegynyi kell csak és a leves, a pörkölt, a mártás elveszti erősen sós ízét.

Egy kiskanál citromlé (vagy almaecet) és egy kiskanál cukor keveréke:

Folyamatosan kóstolva, öntsük a savas-cukros oldat egy részét az elsózott ételbe. A cukor azért kell, hogy egyensúlyba hozza a dolgokat, nehogy savanykás legyen a végeredmény. Így elsősorban paradicsomos ételeket javíthatjuk.

Tojásfehérje habja:

A sós levesek megmentője. A forró ételbe tegyük, amikor megkocsonyásodott a tojás, akkor magába szívta a sok sót. Máris dobjuk ki és a leves tökéletes lesz.

Petrezselyem:

A főtt rizs és a levesek sósságát is csökkenti egy fél marék apróra vágott petrezselyem zöldje.

Burgonya- Állítólag nem hatásos!

Régen csakis a krumplis módszerben hittek. Bele a levesbe a meghámozott burgonya, pár perc múlva ki kell dobni és eltűnik a túl sós íz. Csakhogy ezt szakértők megcáfolták! Azt mutatták ki, hogy a burgonya nem szívja magába a sót.

OSZD MEG másokkal is!