Késelőt szerelt le a hős, magyar kiskatona

Gratuláljunk neki! Több ilyen magyar hazafi kéne!

Hősként ünneplik falujában Simon Nándort, azt a fiatal katonát, aki nemrég a Debrecenből Budapest felé tartó vonaton megfékezte a kalauzra késsel támadó drogos férfit.

Pocsajon lépten-nyomon megállítják az utcán Simon Nándort. Dicsérgetik, a vállát veregetik, amiért helyén volt a szíve a legnagyobb bajban.

– Kiképzés alatt álló katona vagyok Szentendrén, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémián. Minden hétvégén vonattal hazautazom, vasárnap este pedig vissza – mesélte a Lokálnak Nándor. 

– Épp a Pest felé tartó vonaton ültem, amikor Debrecenben felszállt két férfi. Bár a fülkében tilos a dohányzás, füves cigarettát szívtak, hangoskodtak. 

Az egyikük különösen agresszív volt, bokszolóállást vett fel, trágár szavakkal provokálta az utasokat. Kértem, hogy hagyja abba, erre velem kezdett kötekedni, de inkább nem szóltam vissza.

Simon Nándor még kiképzés alatt áll, de már elbír a roszfiúkkal 

Amikor a fiataloktól a kalauz kérte a jegyet, ugyanez a férfi rugós kést rántott elő, és kaszáló mozdulatokkal többször felé szúrt. Nándor ekkor felugrott, elkapta a támadót, a földre vitte, és kicsavarta a kezéből a kést. Pár perc múlva megérkeztek a rendőrök, akik bilincsbe verve vitték el a drogos fiatalt.

Muszáj volt tennem valamit, hiszen élet-halálról volt szó. A kalauz és a rendőrök is megköszönték a segítséget, a vonat pedig húsz perc várakozás után továbbindult. Sajnos ennyi elég volt, hogy késve érjek a laktanyába.

Nándor másnap felhívta a feleségét, Bettit, és elmesélte, mibe keveredett, de a lelkére kötötte, hogy az édesanyjának, Polli néninek egy szót se szóljon. 

Polli néni ugyanis állandóan aggódik érte, biztos megijedne a hír hallatán. Csakhogy Polli nénit néhány napra rá a kollégái a helyi újságokkal várták, amelyekből kiderült, hogy hős lett a fiából.

– Anyukám gyorsan kiheverte az első sokkot, így már könnyebben elfogadja, hogy a katonaélet veszélyt is hordoz magában – még ha most civilben kellett is helytállnom. Három hónap múlva születik a második kisfiunk, persze szeretnék minél több időt a családommal tölteni, de ha a hazám érdeke úgy kívánja, külföldre is elmegyek szolgálni – szögezte le a talpraesett katona.

OSZD MEG másokkal is!