Kemény: 30 milliót keresett naponta, de egy nincstelenként halt meg!

A magyar milliomos szomorú élete.

Stadler József életében voltak nagy pillanatok. Sőt, több olyan pillanat is, amikor a páncélszekrényében közel egymilliárd forint lapul.

Volt, hogy naponta keresett meg 30 millió forintot, és akkor még nem is ment a legjobban neki.

Aztán a sors fintoraként, vagy más miatt, de mégis nemrég nincstelenként, egy fillér nélkül halt meg...

A pénzcsinálás alkimistájaként is emlegették, mégsem maradt semmije,d e ő volt a rendszerváltás utáni első igazi magyar self-made man.

66 éves korában hunyt el nemrég, mégis sokan beszélnek halála kapcsán szakmai sikereiről. nem egyszer fogott bele olyan üzletbe, amibe senki sem mert volna. Gyakorlatilag még abból a bizonyosból is várat tudott volna építeni.

Az áru szinte mindegy volt, sör, gázálarc, munkásőr, örökség vagy éppen termény, a végeredmény mindig ugyanaz volt: hatalmas nyereség. A vállalkozását egymillió forinttal kezdte, 1993-ban már az éves bevétel az exportot és az importot egybevéve elérte a 12 milliárd forintot.

Milliomos ellenére mindig úgy viszonyult a többi emberhez, mintha szegény lenne.

Semmije nem maradt. A nyáron lent voltam nála, és kérdeztem tőle, hogy miből élsz, Jóska? Erre annyit mondott, hogy abból, amit a könyv hoz, meg a nyugdíjból - mesélte egy barátja.

A néhai milliomos neve és élettörténete valószínűleg iskolapéldája lesz a jövő nemzedékeinek, hogyan találja fel az ember magát, és a szerencséjét...

OSZD MEG másokkal is!