Katus Attila kellemetlen sérülése után az online világ felé fordul!VIDEÓ!

Nem először szenvedett súlyos sérülést Katus Attila aerobik világbajnok. Korábban a térde, most a bokája bánta a sportolást. A Prémium Médiaválogatott tagjaként Szakmáron vett részt egy pályaavató meccsen, de kórház, sőt műtét lett a vége.


„Korábban fociztam, a pécsi serdülő csapatban, aztán amikor élsportoló voltam már nem futballoztam, mert vigyáztam magamra – mondta Katus Attila. – Négy évvel ezelőtt a Labdarúgó Európa-bajnokságra kiutazó szurkolói csapatban játszottam, amikor térdszalagszakadást szenvedtem. Akkor azt gondoltam, hogy be is fejeztem ezt a sportot. De túlságosan szeretem ezt a játékot és imádom a Prémium Médiaválogatottat is, hiszen remek emberekkel, művészekkel, egykori focistákkal  példaképekkel, játszhatok együtt, tanulhatok tőlük. Alaposan be is melegítettem a meccs előtt, mert tartottam a sérüléstől. Jól ment a játék, fejeltem is egy gólt, de aztán minden rosszra fordult.”


A meccsnek egy reccsenés vetett véget és Katus Attila nem gondolta volna, hogy ilyen nagy a baj.


„Aláfordult a bokám, azt éreztem, hogy a szalagokkal lesz a probléma, de aztán megállapították az orvosok, hogy sajnos a szárkapocscsont vége letört és kicsit el is mozdult. Pedig azt hittem, hogy megúszom egy-két hét pihenővel, de amikor egy gyógytornász megnézte a lábam, akkor csak annyit mondott: ő bizony nem nyúl hozzá, rögtön elvitt orvoshoz. Jó döntés hozott, mivel a kalocsai kórházban, azonnal meg kellett műteni a lábam. Ez több ok miatt is kellemetlen volt, hiszen arra a napra szerveztem egy csoportos kerékpártúrát, amiről nem akartam lemaradni. Egykor kezdődött a műtét, én meg hatkor  már el is indultam a kórházból, hogy ott legyek az eseményen, még ha nem is tudtam velük tartani.  Hálás vagyok a kalocsai gyógytornásznak, főorvos úrnak és az ápoló személyzetnek, hogy mindenben segítettek.”Katus Attila igazán pozitív figura, ebből a helyzetből is kihozza a maximumot, még akkor is, ha hosszú, legalább öt- hathetes pihenő vár rá.


„Ágyban fekszem, bár kapok segítséget, de még így sem könnyű. A legnehezebb az egész sérülésben, hogy nem tudok még magamról gondoskodni.  Egy egy mozdulatot  ha teszek azt előre át kell gondolnom. Lakáson belül hátizsákkal mankózom, ha át akarok vinni egyik szobából a másikba valamit, hiszen a kezeim foglaltak. Vicces helyzetek is kitudnak alakulni. Azt vallom, hogy ha az egyik kapu becsukódik, egy másik mindig kinyílik. Egy percig sem vagyok hajlandó szomorkodni. Bár az edzéstartások szünetelnek, előadásokat tartok majd helyettük az előttünk álló hetekben. Többek között kihasználom az időt arra is, hogy szeptemberben befejezzem a Magyarországon szerintem teljesen egyedülálló online életmódváltó és testsúlycsökkentő programot, amit már a járvány alatt elkezdtem kidolgozni. Írtam már vagy öt- hatszáz oldal szakmai tartalmat ,” Úgy látszik és úgy is érzem, hogy a sors is abba az irányba terelget engem hogy a digitális programomat tökéletesítsem. Könnyen elképzelhető, hogy így még több embernek tudok majd segíteni a jövőben.


És, hogy mi lesz a focival a jövőben?

„Nehéz azt mondani, hogy soha többet nem játszom, de én nem semmit sem tudok nyolcvan százalékos intenzitással csinálni. Azt viszont be be kell látni, hogy ez a sport nem először okoz nekem  fejfájást …” - mondta mosolyogva a Sztáredző.