Juhász Péter vajon mindent megnyer idén?


Várpalotán rendezték a 22. HSMA ErősEmberek Páros Országos Bajnokságát a V-Team kupát

 

Juhász Péter, aki idén harmadik alkalommal nyerte meg az egyéni országos bajnokságot az Erős Emberek között, aktuális versenyzőpartnerével Véró Alexxel vágott neki a páros megmérettetésnek. A versenyben hét duó mérte össze az erejét. Érkeztek a viharsarokból, Fejér megyéből, Tolnából, Borsodból, az ország minden tájáról. A kérdés főként az volt, hogy a címvédőket sikerül-e leszorítani a dobogó legfelső fokáról.


 

A verseny még zárt kapus keretek közt lett lebonyolítva az inotai dolomitbányában, megfelelve a szükséges járványügyi szabályozásnak. Az izgalmas helyszínválasztás is emelte a versenyzők adrenalin szintjét, hiszen nem mindennap van lehetőség egy külszíni bányában szerepeli. A szokatlan, apró zúzalékos kőporos talaj nagyobb odafigyelést igényelt. Hat versenyszám szerepelt a strongman-ek szombati menüjében: nehézgéphúzás, vikingnyomás, hordágycipelés, lengősúly cipelés, felhúzás és bödönpakolás.


Az első versenyszám egy nehézgép elhúzása volt. Tudni érdemes, hogy a homlokrakodó tömege 23,5t volt! 25 méterre kellett a párosoknak a célig elvontatni. Ebben a címvédő Sebestyén János – Molnár Zsolt páros bizonyult jobbnak, ha kis különbséggel is a Juhász – Véró párost megelőzve. A kis különbségeknek később még nagy jelentőségük lesz…

Második gyakorlat a vikingnyomás volt. Szoros csata bontakozott ki, s az utolsó másodpercekig kérdéses volt ki nyeri a számot. A nagy sorozatszámú nyomások ellenére a fent említett két párosnak sikerült 34-34 ismétléssel holtversenyben végezni.

Következett a speciális hordágy cipelés. Egy fémvázas keretbe összességében 450kg körüli szikladarabok lettek bepakolva, melyet a versenyzőknek kellett egy 40méter hosszú pályán egy fordulással elvinni.


Ezt követte két egyéni szám, a lengősúly cipelés (381,5kg 25m cipelése vállon) és a felhúzás (300kg minél több ismétlésre) Előbbiben az idei újonc Véró 3 századmásodperccel verte Sebestyént, míg Juhásznak már a szám megnyeréséhez elegendő volt az öt felhúzás is.


A záró gyakorlat bödönpakolás volt egy 122cm magas kereten keresztül kellett a 140kg-os bödönt átrakni 90mp alatt minél többször, mely során már csak az összesített győzelmet biztosította Juhász Péter csapata. A második a tavalyi bajnok Sebestyén-Molnár, míg a bronzérem a Kónya-Lindeisz csapaté lett.

Eredmények:

1. Juhász Péter - Véró Alex - 39,5p 2. Molnár Zsolt - Sebestyén János - 35,5p 3. Kónya Gergő - Lindeisz Gábor - 24,5p 4. Mészáros Dávid - Vizi György - 21,5p 5. Dezső Martin - Losonczi Imre - 17p 6. Kovács Ferenc – KuruczKornél - 15p 7. Novakovics Gábor - Vinkler Ádám - 14p

Minden versenyzőnek és felkészítőiknek gratulálunk!


 

 
Molnár Zsolt: „sérülés és egyéb orvosi kezelések miatt 3 hetet sikerült készülnöm az idei versenyre. Sajnos az egyéni OB-t is ki kellett hagynom, de azt gondolom szép eredményt értünk el így is.”

Sebestyén János: „az idei esztendőben nagyon keveset vállalva, csak a fontos versenyekre összpontosítva készülök, ugyanis a tavalyi rotátorköpeny részleges szakadásom miatt csak könnyített edzéseket végzek. Ettől függetlenül kihoztuk magunkból a maximumot. Szép ez az ezüstérem is!


Véró Alex: „a verseny derekán sikerült átvennünk a vezetést és utána már kontrolláltuk a következő versenyszámokat.

Juhász Péter: „Szomorúak voltunk, amikor az első versenyszámban a második helyen végeztünk. Nagyon készültünk rá. A vikingnyomásban 34 ismétlést hoztunk, ami nagyon jó eredménynek számít. A negyedik gyakorlatnál volt egy pici szerencsénk is amikor Alex 0.03mp-cel hamarabb ért be a lengősúllyal, mint a második helyen álló Sebestyén Jani! Ezt követően pedig tudtuk, hogy mi lesz elég a vezetés megtartásához.”

Videó: