Isteni partifalat: a közepén krémes sajt, amibe a ropogós-szalonnás tésztarudakat márthatod

Egyszerűen nem lehet abbahagyni, ha belekezdesz!

Hozzávalók 4 személyre:


A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 7 g szárított élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. só
  • 1 ek. dijoni mustár
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 3 dl meleg víz

Valamint:

  • 1 db camembert
  • 20 szelet bacon

Elkészítés:

1.     A tészta hozzávalóit dagasztógépben, vagy kézzel alaposan összedolgozzuk. Letakarjuk, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.

2.     Nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát nagy körré nyújtjuk, közepére helyezzük a sajtot.

3.     A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát a sajtig 2-3 centinként bevagdaljuk (mintha egy napocskának készítenénk sugarakat). A tésztacsíkokra bacont fektetünk, betekerjük-megtekerjük. A sütőben 20 perc alatt megsütjük. Azonnal tálaljuk.

4.     Letörünk egy-egy tésztarudat, és belemártjuk a középen levő sajtba.

Munka:           kb. 1 óra

Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva

OSZD MEG másokkal is!