Irtózol a rovaroktól? Ezek a növények elűzik a lakásból! Tuti módszerek, millióknak beváltak már!

Mutatjuk, hogyan tudsz a rovarok ellen védekezni!

A levendula híres molyírtó, de még nagyon sok más rovar undorodik a szagától. Sőt, még a bazsalikom vagy a macskamenta is funkcionálhat igazi, természetes rovarűzőként! 

Lássuk, miket vethetünk be otthonunk (és saját lelki nyugalmunk) védelme érdekében!

Levendula

A levendula amellett, hogy a 2018-as év gyógynövényének választották, rendkívül sok rovart képes elüldözni a lakásunkból: molylepkéket, bolhákat, legyeket, sőt még a szúnyogokat is.

Bazsalikom

Persze mindenki ismeri az egyik legszuperebb fűszernövényünket, amivel az olasz konyhára jellemző ízvilágot tudsz varázsolni. Ám amit szeretnek az olaszok, a rovarok nem: többek között a szúnyogok és a házi legyek ellensége.

Büdöske

Nem büdös igazából szerencsétlen növény, csak ilyen nevet találtak ki neki. Baromi igénytelen, nem kell vele sokat foglalkozni, emellett pedig elűzi a levéltetveket és a szúnyogokat is.

Macskagyökér

A macskák megőrülnek érte, a szúnyogok viszont pucolnak ki a lakásból előle!

Borsmenta

Arachnofóbiás vagy? Akkor ez a te növényed: a pókok ki nem állhatják, emellett még a szúnyogoktól és a hangyáktól is megszabadít.

Rozmaring

Meglepő lehet, de az egyik legjobb bolha-, és kullancsriasztó. Azért ha mész kirándulni csak mérsékelten óvja meg a testedet a parazitáktól, de mindenesetre valóban hatásos szer!

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: Noizz.hu