Íme, itt az elronthatatlan ropogós töltöttkrumpli recept!

Ez a remek kis recept több helyzetből is ki fog menteni ha nincs túl sokminden otthon, mivel alapjában véve nem kell hozzá sok alapanyag.

Akár főételnek is kiváló, vagy vacsorára, uzsonnára!

Hozzávalók

  • 3 nagy méretű krumpli
  • 1-1,2 teáskanál étolaj
  • 60 g szeletelt metélőhagyma
  • 60 g margarin
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl tejföl
  • 2 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 120 reszelt sajt
  • Pirospaprika

Első lépésben megmossuk a krumplikat, majd olajjal bedörzsöljük alaposan. 160 fokon sütjük őket 50-60 percig, míg meg nem puhulnak. Amikor kihűltek, mindegyik krumplit hosszában félbe vágjuk. Kivájjuk a közepüket, egészen keskeny peremet hagyva. Félretesszük.

30 g vajon megpároljuk a hagymát. Egy nagy keverőtálban összepürésítjük a kivájt krumpli részeket. Belekeverjük a hagymát, a tejszínt, a tejfölt, a sót és a borsot. Belekeverjük a sajtot is. Elosszuk őket a kivájt krumplikban.

Nincs más dolgunk, mint megtölteni a krumplikat, majd a maradék vajat is rácsorgatjuk a krumplikra megolvasztást követően. 190 fokra vesszük a sütőt, majd 20 percig sütjük, míg ropogóssá nem válnak teljesen.