íme a jövő évi nyugdíjkorhatár táblázat NŐKNEK és FÉRFIAKNAK 2019-ben!

Itt van, kik mehetnek nyugdíjba 2019. január 1-től!

MEGJELENTEK A PONTOS SZÁMOK! Nyugdíjkorhatár 2019 – nyugdíjkorhatár táblázat nők és férfiak esetén 2019. – Mutatjuk ki mikor mehet nyugdíjba 2019-ben :

Nyugdíjkorhatár 2019 – nyugdíjkorhatár táblázat nők és féræak esetén 2019.

Mutatjuk ki mikor mehet nyugdíjba 2019-ben :

A törvény szerint az öregségi nyugdíjkorhatár az 1957- ben és utána születettek esetében 65 év. A 65 éves korhatárt fokozatosan vezetik be, így aki 1952 előtt született, annak a korhatár még a betöltött 62 év. A 2008. december 31 után megállapított nyugdíj esetén az öregségi nyugdíjkorhatár a 1997. évi LXXXI.törvény szerint. Aki:

1952. január 1-je előtt született, a betöltött 62.életév,1952-ben született, a 62. életév betöltését követő183. nap,1953-ban született, a betöltött 63. életév,1954-ben született, a 63. életév betöltését követő183. nap,1955-ben született, a betöltött 64. életév,1956-ban született, a 64. életév betöltését követő183. nap,1957-ben vagy azt követően született, a betöltött65. életév.

A nők 40 év szolgálati idő megszerzése után, életkortól függetlenül, elmehetnek kedvezményes öregségi nyugdíjba. Általában az öregségi teljes nyugdíjra jogosultsághoz, a betöltött koron kívül feltétel, hogy minimálisan 20 év szolgálati idővel rendelkezzen a nyugdíjt igénylő személy. 

Azt, hogy valaki mikor vonul vissza és megy nyugdíjba, nem csak az életkora határozza meg. Számít a személyes döntés, a nyugdíjkorhatár és az anyagi helyzet is. 

A szakértőknek azonban nincs jó hírük a æatalabb generációk számára. Ugyanis egyesek szerint hamarosan meg kell barátkozni a 70 éves nyugdíjkorhatárral.

Nemcsak Magyarországon, de a fejlett világban is szembe kell nézni a fenntarthatatlan nyugdíjrendszerek reformjával – derül ki a nemrégiben kiadott, Világgazdasági Fórum aggasztó jelentéséből. 

A tanulmány többek között beszámol arról, hogy a népesség fogyása (ami a legaggasztóbb jelenség) mellett nagyon sokan vannak olyanok, akik alacsony bért æzető állásban dolgoznak, így az állami nyugdíjkasszába beæzetett hozzájárulásuk csekély. Mindezek mellett pedig a világ éppen ezekben az évtizedekben áll a digitalizáció és a robotika jelentette robbanás előtt, melynek következtében állások milliói szűnhetnek meg rövid időn belül.

Az alacsony bérek után æzetett járulékok, ha lehethazánkban még nagyobb problémát jelentenek. Hiszennagyon sokan vannak azok, akik csak a minimálbér utánæzetnek, aminek következtében sokkal kevesebb pénzáramlik a nyugdíjkasszába, mint amire szükség lenne.

Egyes számítások pedig azt mutatják, hogy2030-ra már alig kilenc hónapnyi nyugellátást leszképes ænanszírozni egy évben, az államinyugdíjrendszer, amennyiben addig nem következik bevalamilyen gyökeres változás.A globális méretű problémák hatására nem meglepő,hogy egyes szakértők már most extrém magasnyugdíjkorhatárt vizionálnak.

Jobb, ha mindenki felkészül, hetven éves kor az újnyugdíjkorhatár– véli Suze Orman, amerikai pénzügyi guru. Aki szerintaz ember 60 és 70 éves kora között érheti el alegnagyobb megtakarításait, megnövekedett jövedelmemiatt.Soha nem lesz elégA Money elemzője, Walter Updegrava viszont nemmindenben ért egyet Orman radikális kijelentésével, éshárom igen jelentős kérdéskört vázol fel a 70 éveskorhatár ellen:Mi a helyzet a æzikai munkát végzőkkel?Mi van azokkal, akik soha életükben nem élveztékazt a munkát, amit végeztek, csupán a megélhetésmiatt csinálták? 

Mi lesz az utódokkal, ki vigyáz majd rájuk?Suze Orman kijelentésére reagálva, Updegravameglátása szerint sokan lesznek olyanok, akik, haakarnának se bírnák ki 70 éves korukig a munkavilágában, hiszen olyan kemény, ãzikai munkátvégeztek egész életük során, ami miattegészségügyi állapotuk ezt nem engedné meg.

Az elemző nem feledkezik meg azokról sem, akik úgydolgoztak egész életükben, hogy nem élvezték azt atevékenységet amit végeztek, ők a szakértő szerintbiztosan nem fognak egyetlen plusz percet sem amunkában tölteni a hivatalos nyugdíjkorhatáron túl.Ezen felül pedig ott van a család.

OSZD MEG másokkal is!