Ilyen lesz a hét időjárása: a hétfő nagyon erős kezdés lesz, elmondjuk mi miatt!

A hét igen változatos lesz!

Hétfőn sok napsütésre, többfelé egész nap derült időre számíthatunk, száraz májusi időben lesz részünk csapadék nélkül.

Élénk, erős lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet. Hajnalban 8-15, napközben 22-27 fok között alakul a hőmérséklet. 

A pázsitfűfélék pollenszórása jellemzően magas, az Alföldön és a Dunántúl déli részén már nagyon magas szintet érhet el. A kőris, valamint a kevésbé allergének közül az eperfafélék és fenyőfélék virágpora lehet magas koncentrációban jelen a levegőben. 

Hétfőn sem lesz front térségünkben, viszont ennek ellenére tompaság, migrén, alvászavar továbbra is előfordulhat. 11 és 15 óra között sokfelé akár nagyon erős lehet az UV-sugárzás, ezért ügyeljünk bőrünk megfelelő védelmére! Egészségünk megőrzése érdekében fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

Hétfőn napos, csapadékmentes időre készülhetünk országszerte, így elsősorban vezetés közben a napszemüvegekre lesz szükség. 

Kedden ismét nedvesebb légtömegek érkeznek fölénk, többfelé kialakulhat zápor, zivatar, ugyanakkor napos időszakokra is számíthatunk. Továbbra is élénk, néhol erős lesz a keleti-északkeleti szél. Napközben 20-26 fokot mérhetünk. 

Szerdán elsősorban az északkeleti és a keleti tájakon alakulhatnak ki záporok, zivatarok, ugyanakkor napos időszakokra is számíthatunk. Sokfelé mérséklődik a szél. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Csütörtökön és pénteken is számíthatunk napos időszakokra, ugyanakkor helyenként záporok, zivatarok ezeken a napokon is kialakulhatnak. 

Péntekre egy gyenge hidegfront hozhat a Dunántúlra erős, viharos északias szelet. Délutánonként 24-28 fokot mérhetünk.

OSZD MEG másokkal is!