Ilyen lesz a hét hátralévő része: érhetik meglepetések az embert!

Az előrejelzésen néhol a meteorológusok is meglepődtek. Ez lesz a hétvégén!

Csütörtökön eleinte sokfelé várható csapadék, a Dunántúlon többfelé és a hegyekben főként hó, máshol eső, havas eső formájában, majd délután nyugat-északnyugat felől csökken a csapadékhajlam, megkezdődik a felhőzet felszakadozása.

Forrás: időkép.hu

Csütörtökön meleg- és hidegfronti hatás továbbra is érvényesül a nap folyamán, de a hidegfronti hatás egyre nagyobb területen jelentkezhet a nap második felében nyugat felől. 

A frontérzékenyek panaszai, illetve a szívpanaszokkal élők és a keringési rendszer betegségeiben szenvedők tünetei továbbra is jelentkezhetnek. 

Országszerte számíthatunk csapadékra, többfelé eső, havas eső lesz a jellemző, de sokfelé a Dunántúlon és a magasabb hegyeinkben havazásra is fel kell készülni, így vizes, csúszós, latyakos, hókásás, helyenként havas utakkal egyaránt találkozhatunk.

A Dunántúlon feltámad az északnyugati szél. Hajnalban -1, +5, napközben 1-7 fokra készülhetünk. 

Pénteken napközben északon, északkeleten még kialakulhat helyenként jelentéktelen havazás, havas eső, gyenge eső, máshol változóan felhős-napos idő lesz jellemző. 

Mérséklődik a légmozgás. Hajnalban -8, +1, délután 1-6 fokot mérhetünk. 

Szombaton változóan-erősen felhős idő lesz a jellemző, legfeljebb északon alakulhat ki hószállingózás, gyenge havazás. Nyugaton és délen élénk lehet az északias szél. 

A hideg reggelt követően napközben 2-7 fok valószínű.

Vasárnap száraz időre, hosszabb napos időszakokra is számíthatunk, de kissé szeles lesz az idő. Hétfőn már elszórtan kisebb havazás, gyenge havas eső kialakulhat. 

A hideg reggeleket követően délutánonként 2-7 fokot mérhetünk.

OSZD MEG másokkal is!