Ilyen az igazi álommeló? Zéró stressz, havi 700 ezer forintos fizetés!

Megmondjuk, hol és hogyan!

Léteznek olyan remek munkahelyek, melyek valóságos álom munkahelynek számítanak, főleg, ha Magyarországhoz viszonyítunk.

Egy 30 éves magyar nő, Ági nemrég indította el saját vállalkozását Svédországban.

Szerencsére gyorsan és könnyen átrágta magát a bürokrácia útvesztőin, ráadásul nem kellett semmin idegeskednie. Egy évet adott magának és a cégének, hogy kiteljesedhessen.

Ha nem sikerül, nincs baj, mert ingyenes az egyetemi oktatás. Igen, jól olvastad. INGYENES az egyetem.

Jól kerestek, jó munkájuk volt, a magyar pár viszont úgy érezte, Magyarországon egyszerűen nem tudnak egyről a kettőre lépni. Ági és férje ezért úgy döntöttek, külföldön próbálnak szerencsét. 

Azóta is úgy gondolják, hogy Svédország remek választás volt.

Elmondták, hogy nem volt egyszerű dolguk.

"Elég sok mindennel foglalkoztam: voltam felszolgáló, dolgoztam asszisztensként egy irodában, aztán egy kutyasétáltató cégnél helyezkedtem el részmunkaidőben" - mesélte.

"Svédországban viszont van rá lehetőség, hogy beregisztrálj egy céghez, ami kvázi alkalmazottként vesz fel. Vagyis fizeti utánad a járulékokat, cserébe viszont, mint egy vállalkozó, azzal foglalkozol, amivel csak szeretnél. Ez így kényelmes, de meg is kérik az árát: a havi bevételem 5 százalékát kellett kifizetnem nekik" - állítja.

Annyi biztos, hogy nyelvtudással nem nehéz munkát találni még Svédországban sem.

Könnyen lehet bárkinek nettó 700.000 forintos keresete úgy, hogy nem kell stresszelnie, mivel a munkahelyi légkör ég és föld a magyarországi munkahelyekkel való összehasonlításban.

Így aki bátorságot érez magában, útnak indulhat, hogy szerencsét próbáljon.