Így vehetsz önerő nélkül lakást 2017-ben!

Mutatjuk a kiskaput!

Mi történik akkor, ha a lakásvásárlónak csupán minimális, vagy éppen semmi megtakarítása sincsen? 

Általában azt halljuk, hogy az ilyen hitelezéseket a bankok nem hajlandók teljesíteni, joggal. Azonban vannak bizonyos kiskapuk. Avagy hogyan tudunk önerő nélkül lakást vásárolni?

Az szinte mindenki számára egyértelmű, hogy a rendelkezésünkre álló megtakarításaink alapvetően befolyásolják lakásvásárlási lehetőségeinket.

Egy jelzáloghitel igénylése során a legelső és legfontosabb kérdések között fog szerepelni, hogy mennyi a megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értéke, illetve ennek mekkora részét vagyunk képesek mi magunk, saját zsebből kifizetni. 

Fontos tehát, hogy azért legyen valamennyi önerőnk.

Egy fedezetként felajánlott ingatlant maximum a 80 százalékáig lehet "behitelezni" Ez egy 20 millió forintos lakás vásárlása esetén 16 millió forintot jelent.

Önerővel egyáltalán nem rendelkező lakásvásárlók számára kézenfekvő megoldásnak tűnhet, hogy az "önerejüket" más hitelből, jellemzően személyi kölcsönből teremtsék elő. 

Ez jobb megoldás lehet a semminél - írják a szakemberek.

A bankok válaszaiból az látszik, hogy a többségüket egyébként nem is zavarja, ha nem saját forrásból van az önerőnk, hanem mondjuk egy másik hitelből. A CIB, az OTP és a Raiffeisen Bank is úgy nyilatkozott, hogy nem vizsgálják, honnan származik az önerő. 

Ezt tehát érdemes lehet kihasználni, azonban vigyázzunk, csak addig nyújtózzunk, ameddig a takarónk ér.

Nem könnyű ma sem lakáshoz jutni, de ha ismerjük a kiskapukat, akkor olyan lakást is megvásárolhatunk, amiről korábban pénz hiányában csak álmodoztunk.

OSZD MEG másokkal is!