Így készítsd el a TÖKÉLETES húsvéti sonkát!

Az egyik legjobb recept, amit több százan osztanak, és évről-évre bizonyít!

A húsvéti sonka meghatározó része a húsvéti ünnepkörnek, azonban korántsem annyira egyszerű elkészíteni, ahogyan azt kezdő háziasszonyként esetleg képzeled.


A finom sonka kellemes, rózsaszínes árnyalatban játszik. Az előre csomagolt, kötözött sonkák ebből a szempontból igazán veszélyesek, hiszen nem tudhatod, valójában mit kapsz.

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sonka, lehetőleg csontozott és nem előre csomagolt
  • 3-4 szem feketebors
  • ízlés szerint egy fej vöröshagyma

Elkészítés ideje: 

Annyi ideig tart az elkészítés, ahány kilós a sonka. 

Elkészítés menete: 

A sonkát szombat este áztasd be annyi hideg vízbe, amennyi teljesen ellepi, így erősen sós íze kevésbé érződik majd. 

Ezt a vizet másnap öntsd le róla, majd szintén ugyanennyivel engedd fel. 

Szórd bele a borsot a vízbe, esetleg ízlésed szerint egy megpucolt vöröshagymát is dobhatsz mellé egészben.

A sonkát mindig annyi ideig kell főzni, ahány kiló. 

Ha másfél kilós a sonkád, akkor másfél órán keresztül főzd. Mikor az idgő kétharmadához érsz, érdemes ellenőrizni egy villával, hogy megpuhult-e már.

 Öntsd le róla a vizet, a sonkát pedig tedd egy aromaőrző, lefedhető tálba. Ha kihűlt, tedd be a hűtőbe hétfő reggelig.

OSZD MEG másokkal is!