Így készíthetsz télen is kovászos uborkát magadnak!

Könnyű és tuti recept!

Azt hitted, hogy a kovászos uborkát csak nyáron lehet élvezni? Ezt a magyarok által sokan szeretett finom csemegét télire is le tudod készíteni.

Ráadásul nem is bonyolult...

A kovászos uborkát szinte mindenki szereti, ha eddig csak nyáron készítetted, most megtudhatod, hogyan kerülhet az asztalra télen is ez a csoda. 

A recept nagyon könnyű, megéri kipróbálni!

Hozzávalók
  • Uborka,
  • víz,
  • kapor,
  • liszt vagy nyers burgonya,
  • só.

Elkészítése

Első változat: 5l-es üvegbe 3 kg uborka, 2,5 l víz, 5 lapos evőkanál só, alulra kapor és egy púpos liszt a tetejére szintén és felforralni és forrón kell ráönteni.

Van nyers krumplis változat is, ugyanez csak liszt helyett alulra felülre nyers pucolt vastag szelet nyers krumplit teszünk. 

Ez akár a konyhapulton is megérik, nem kell neki napsütés mint a kenyeresnek, és a szaga sem az az erős. 

Kellemes savanyú illatú mindkét változat és ha leöblíted, üvegbe teszed az ubikat, a lébe keversz kis borkősavat rászűröd, lezárod akkor a kamra polcon sokáig eláll.

OSZD MEG másokkal is!