Így áztasd be a diót felhasználás előtt: nagyanyáink tuti módszere!

Ezt nem ronthatod el! Több oka is van!

Nemcsak a mazsolát, de a különböző olajos magvakat is jobb, ha beáztatjuk fogyasztás előtt. Erre azért van szükség, mert ilyenkor ugyanis„aktiváljuk” őket.

Az áztatás során lebomlik a magban található fitinsav tartalom, így a szervezet könnyebben fel tudja majd hasznosítani a bennük található fontos tápanyagokat.

Sőt, az előzetes áztatás az emésztést is megkönnyíti. Az alábbi táblázatban  láthatjuk, hogy melyik magot, mennyi ideig szükséges áztatni.

  • dió: 8 óra
  • mandula: 12 óra
  • mogyoró: 8 óra
  • makadámdió: 4 óra
  • kesudió: 6 óra

Öntsük egy öblösebb tálba a szükséges mennyiségű magot, majd töltsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Várjuk ki az előírt időt, majd öblítsük le. Amit nem használjuk fel rögtön, azt ki kell szárítanunk, különben megpenészedik!

OSZD MEG másokkal is!