Igazi nyárra számíthatunk vasárnap, ennek nem mindenki fog örülni!

Mutatjuk azt is, hogy milyen idő lesz jövő héten. Őrület!

Vasárnap túlnyomóan napos, nyárias időre számíthatunk, napközben a Dunántúlon és délen, délkeleten még többször zavarhatják gomolyfelhők a napsütést, melyekből főként a déli és keleti határ környékén alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar.

Az élénk, erős északi-északkeleti szélben délutánra 23 és 29 fok közé melegszik a levegő. 

Hétvégén a pázsitfűfélék pollenszórása jellemzően magas, az Alföldön és a Dunántúl déli részén már nagyon magas szintet érhet el. 

A kőris, valamint a kevésbé allergének közül az eperfafélék és fenyőfélék virágpora lehet magas koncentrációban jelen a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Vasárnap sem várható fronthatás, de a meleg idő miatt továbbra is előfordulhat fejfájás, migrén, kialvatlanság, dekoncentráltság. Az élénk, erős szél ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat. A fülledt idő miatt nehézlégzés, légszomj felléphet.

Vasárnap legfeljebb a déli, keleti határ közelében alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar, ezek környezetében pedig vizessé, csúszóssá válhatnak az utak, helyenként hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint viharos széllökések csökkenthetik a menetstabilitást. 

Hétfőn napos, száraz időre készülhetünk, de még többfelé élénk, keleten erős lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalra felfrissül a levegő, napközben pedig 22-26 fokot mérhetünk. 

Kedden ismét nedvesebb levegő áramlik fölénk, kezdetben az északi megyékben, majd egyre több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar kialakulása. Az északias szél élénk marad, északon erős lehet. A mérsékelten meleg időben 19-25 fok körül alakulnak a maximumok.

Szerdán is több helyen előfordulhatnak záporok, zivatarok. Mérséklődik a légmozgás, de helyenként északon, főleg északkeleten még élénk lehet. A csúcshőmérséklet 20 és 27 fok között alakul.

OSZD MEG másokkal is!