Ha ezt megtudod, te is mindig egy citrommal többet veszel! Egy profi szakács árulta el!

A citrom nagyon egészséges és sok mindenre felhasználható gyümölcs, ezért ma szeretnénk bemutatni nektek, hogy milyen univerzális fűszert készíthettek citromhéjból.

Csak a biocitrom héja használható fel, mert ez nincs vegyszerekkel kezelve.

Hogyan szárítsuk meg és hogyan használjuk a reszelt citromhéjat

Hozzávalók:

  • 3 – 4 darab friss citrom

Elkészítés:

Mossuk meg a citromokat, zöldséghámozóval hámozzuk meg. 

Vigyázzunk a citromon található fehér héjat ne vágjuk bele, mert keserű lesz. 

Szárítsuk meg a citromhéjat. Ezzel már ízesíthetjük a teát.

Tegyük a megszáradt citromhéjat aprítógépbe, majd daráljuk le.

Tegyük műanyag dobozba a házilag készített fűszert, használhatjuk húsok, halak, sütemények, krémek ízesítésére.

A citromhéjból készített fűszerből ne használjunk túl sokat egyszerre, mert erős az aromája.

Megjegyzés: keverjünk össze 1 kiskanál szárított citromhéjat 2 kanál cukorral és egy kevés olívaolajjal és egy kitűnő bőrradírt kapunk.

OSZD MEG másokkal is!