Grills, grills, grills

Mondjuk, nem is csoda, hisz egy hozzám hasonló legalja szintű gasztrobloggervloggertróger nem arról híres,hogy el is készít bármilyen kaját a vajas kenyéren kívül,hanem arról, hogy posztolgat mindenféle sajtóeseményről különböző ételeket és azokat a szülein és testvérén kívül egy másik gasztrobloggerfotóssegédasszisztenspótló senkiházi is megnézi, lájkolja,megosztja.

Szóval, úgy kezdődött, hogy a korábban már “bemutatott” Protrek PRG-600YB-3ER karórával együtt hoztam el tesztelésre a One On One Kommunikációs ügynökségtől a Sencor …. is. Nem mellesleg a Casio GST-W120L-1B órához hasonlóan, az országban elsőként…

Mint azt fentebb már ecseteltem, olyan – méltán világhírűtlen – gasztroköcsög vagyok, aki a rántottát is receptkönyvből készíti.  

Miután a fentebb látható abakusszal kiszámoltam, hogy mennyi ideig is tarthat például a zöldségek, vagy épp a csirkemell grillezése, párom hozzá is látott a készülék éles teszteléséhez – közben én meg ellenőriztem, hány perce helyeztük el a kajákat a sütőlapokon.


Igen, sütőlapokon, ugyanis az SBG 5000BK készülék egy teljesen sima és egy bordázott főzőlappal bír. Ezek a lapok arra szolgálnak,hogy a mögöttük található fűtőszálak hőjét a lehető legegyenletesebben osszák el – és ennek köszönhetően a rájuk helyezett ételek is egyenletesen süljenek, grilleződjenek.

Mivel a készülék egyrészt teljesen széthajtható (180 fokban), másrészt több fokban is állítható az alja és a teteje, a sütés mellett a karbantartása/tisztítása is egyszerűen végezhető. A sütőlapokat könnyedén el tudjuk távolítani a konyhai  eszközről.

Ja, azt nem is említettem, hogy a Sencor SBG 5000BK “Multi-purpose Contact Grill” első beüzemelése előtt pillanatok alatt el lehet távolítani a különböző fóliákat, védőlapokat és matricákat és egy gyors áttörlés után indulhat is a beüzemelés. Ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy csatlakoztatjuk a grillezőt a konnektorhoz, majd beállítjuk a kívánt hőfokot és bekapcsoljuk az eszközt.

 

Nagyon ötletes megoldás, hogy a sütőlapokról a feleslegessé váló olajat/zsírt az olajcsepegtető tálcába “tereli”! További nagyon szimpatikus kivitelezés, hogy a két sütőlap egymáshoz viszonyított szögét – vagy épp magasságát – a “zsanéron” található gomb (és egy “kar”) segítségével fixálhatjuk.

Az első kicsomagolás,beüzemelés és sütögetés óta eltelt már néhány hét, de nincs olyan hétvége, hogy a Sencor SBG 5000BK “Multi-purpose Contact Grill”  eszköz ne kerülne ki a teraszra és ne sülne rajta valami.

Írhatnék még néhány dolgot az eszközről, azonban megyek és készítek inkább egy pirítóst, vagy melegszendvicset reggelire – mert erre is alkalmas a “kütyü”.

Addig meg olvassátok el a főbb jellemzőket és műszaki adatokat!

De előtte jöjjön még egy szinte teljsen indokolatlan videoklip – csak, hogy tudjátok, honnan is jött a fentebb olvasható, újabb elmebeteg címötlet…   

ELEKTROMOS
TAPADÁSGÁTLÓ
dps.attribute.horni_gril._deska.rovna
RÁCSOZOTT
ZÁRT / NYÍLT
Igen
2 000 W
16,5 cm
37 cm
33 cm
FEKETE
6 kg

  

Megosztás