Gary Ridgway, az ember, aki a legtöbb nőt ölte meg az USA-ban!

Sokak szerint gonoszabb az ördögnél. Egy brutális sorozatgyilkos története.

Sokak szerint ő volt a valaha volt egyik legtermékenyebb sorozatgyilkos, akit nagyon hosszú időn át nem tudtak elkapnia  rendőrök, akiket a média és az áldozatok hozzátartozói sokszor felelősségre is próbáltak vonni  a tehetetlenségük miatt.

A Green River menti gyilkosként is emlegetett férfi évtizedeken át tartotta rettegésnek a helyi örömlány közösséget.

Seattle környékén szedte áldozatait, hivatalosan összesen 71 nőt ölt meg, de nem hivatalosan ennél is több ember halál szárad a lelkén.

A gyilkosságokat 1982 és 1991 között követte el. Brutális, de voltak 18 évnél fiatalabb lány áldozatai is.

Ridgway elmondása szerint azért járt vissza a testekhez, mert így kevesebb áldozatra volt szüksége. Ahogy fogalmazott, ez nem volt nekrofília, csak így egy ideig el tudtam fojtani állandó vágyaimat.

Úgy tudni róla, hogy már a vietnami háború alatt is állandóan örömlányokhoz járt, itt alakult ki nála az a nemi vágyódás, ami később hajtotta őt a gyilkosságoknál is.

Ő volt minden idők legbrutálisabb sorozatgyilkosa, az előzetes becslések szerint nála senki sem ölt meg több nőt az Egyesült Államokban. Olyan sok áldozata volt, hogy a valós számot ő maga sem tudta. 

Az ellene folyó nyomozáshoz Ted Bundy ajánlotta fel a segítségét a nyomozóknak. Az a Ted Bundy, aki maga is legalább 30 nőt erőszakolt és gyilkolt meg.

A nyomozók így egy gyilkos szemével tudták vizsgálni a másik gyilkos motivációját és személyiségét.

A hosszadalmas tárgyalássorozat után Ridgway a USP Florance supermax börtönbe került, amely Amerika egyik legjobban őrzött börtöne. 

OSZD MEG másokkal is!